iOS'ta Bildirimler Nasıl Durdurulur? İşte yanıtı

iOS'ta Bildirimler Nasıl Durdurulur? İşte yanıtı

iOS bildirimleri, çoğu zaman kullanıcıların kafasına takılarak, özellikle uzun soluklu telefon kullanımı sırasında ekranda sürekli belirmesi ile sinir bozucu oluyor.

Klasik uygulama sistemleri gereği üreticiler hemen her uygulamayı kullanıcılara uygulamaları sürekli hatırlatmak, hatta uygulamaya girme zorunluluğu oluşturmak adına uygulama bildirimlerinin daha sık gönderilmesi şeklinde bir düzenleme yaparlar. 


Özellikle arka planda çalışan "Swarm" gibi uygulamalar, her harekette bildirim göndererek çok fazla bildirimin birikmesine, hatta bu birikim dolayısıyla daha önemli bazı bildirimleri görmenize engel olmaktadır. Kullanıcılar tarafından çoğunlukla merak edilen şey ise bu uygulama bildirimlerinden nasıl kurtulacakları oluyor. 


Aslında bu çok basit bir işlem olsa da işletim sistemlerinden doğan ara yüz farklılıkları, kullanıcıların tam anlamıyla cihaz kullanımına hakim olmayışından kaynaklı olarak kafa karıştırabiliyor. iOS işletim sistemli Apple iPhone cihazlar ise daha önce kullanmayanlar için daha karmaşık görünebiliyor. Uzun yıllar Android cihaz kullanan birinin iOS sistemine alışması zaman alıyor.
 

Bildirimleri Tamamen Kapatabilir Miyim?
 

Uygulama bildirimleri, telefonunuzda ya da diğer akıllı cihazlarınızda uygulama yüklendikten sonra ilk çalıştırdığınız anda ekranda beliren çeşitli izinlere onay vermeniz sonucu gelmeye başlar. Örneğin; "... Uygulaması size bildirimler göndermek istiyor." şeklinde bir uyarıda evet seçeneğini işaretlerseniz o an itibari ile o uygulama tarafından size bildirim göndermek için bir engel kalmamış olacaktır. Fakat bu bildirimleri ayarlar kısmından, "Bildirimler" bölümüne girerek kapatabilirsiniz.
 

Hangi Bildirimleri Kapatacağımı Seçebilir Miyim?
 

iOS işletim sistemli akıllı telefon ve tabletlerde "Ayarlar" kısmına girdikten sonra karşınıza çıkan listede "Bildirimler" paneline girerek, bildirim gönderebilen tüm uygulamalar listesinden dilediğiniz uygulamayı seçerek bildirim göndermesine izin verebilir ya da engelleyebilirsiniz. Bildirimlerini kapattığınız uygulamadan, siz tekrar açana kadar asla bildirim gelmez.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.