iOS’ta Bildirimlerin Gösteriliş Şekilleri Nasıl Değiştirilir? İşte yanıtı...

iOS’ta Bildirimlerin Gösteriliş Şekilleri Nasıl Değiştirilir? İşte yanıtı...

Resim, GIF, ses ve video klipleri de içeren bir push bildiriminde zengin medya paylaşabilirsiniz. İtme bildiriminize medya dahil etmek, açık artırmayı artırabilir ve uygulamanıza daha fazla katılım sağlayabilir.

3D Touch İle Genişletilmiş Detay Görünümü
 

Push bildirimleri, bir harita veya takvim gibi uygulamaları görüntüleyen 3D Touch'da genişletilmiş bir görüntü içerebilir. Kullanıcı, harita üzerinde gelen bir araba veya bir takvim davet tarihini gibi önemli içerikse bilgileri görmek için artık bir uygulama açmanız gerekmiyor.
 

Bildirim Eylemleri
 

Bir push bildirimi genişletildiğinde, kullanıcılar anında işlem yapabilir. Bir mesajlaşma uygulamasıyla, uygulamayı açmadan doğrudan yanıtlayabilirsiniz. Bir etkinlik uygulamasıyla bildirimde bir takvim davetiyesini kabul edebilirsiniz. Bildirim Eylemleri, geliştiriciyi kendi uygulamaları için özel olarak uyarlanmış bir push bildirim deneyimi sunma yetkisi verir. IOS 10'daki Push Bildirimlerine medya ekleri eklemek, geliştiriciler için muazzam bir güncellemedir ve iOS kullanıcılarının uygulamalarla etkileşim biçimini değiştirecektir. 


İlk önce, başvuru hedefinize yönelin. Yetenekleri seçin ve Arka Plan Modları altında 'Bildirimleri İçe Aktar' özelliğinin etkinleştirildiğinden ve 'Uzak bildirimlerin' seçili olduğundan emin olun. Swift 3, uzaktan bildirimler için uygulamalarınızı kaydetme yöntemlerinde bazı değişiklikler getiriyor. Söz dizimi de yerlerde biraz farklıdır. Var olan bir projeyi kullanıyorsanız, AppDelegate.swift'e gidin (burada, uzaktan bildirimler için kaydolmalısınız).
 

Servisi Uzantısı
 

Bir Bildirim Hizmeti Uzantısı esasen bazı uzak bildirimleri engeller (daha sonra nasıl öğreneceğimizi öğreneceğiz) ve bildirimi kullanıcıya göstermeden önce uzaktaki ortam eklerini indirip görüntüleme de dahil olmak üzere yük içeriğini ele almanızı sağlar. Yeni hedefi ekledikten sonra, NotificationService.swift adlı yeni bir dosyaya sahip olursunuz. Burada çok oluyor gibi görünebilir, ancak gerçekten basittir. Başlangıçta, 'attachment-url' anahtarını içeren 'data' adlı sözlük için bildirimin yükünü araştırıyoruz. Bu anahtar varsa, anahtarın değerinde belirtilen URL'de medyayı indiririz.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.