iPad ve iPhone'a radyo desteği geliyor

iPad ve iPhone'a radyo desteği geliyor

Apple, WWDC 2019’da yaptığı açıklamaları birer birer hayata geçiriyor.

Etkinlikte canlı radyo istasyonu yayınına başlayacağını duyuran şirket, bunun için kolları sıvadı. iOS 13 ile birlikte hayatımıza radyo akışı da giriyor. iPhone radyo dinlemeye olanak sağlayacak.

Apple; iPad, HomePod ve iPhone kullanıcıları için radyo özelliğini aktif hale getirmeye hazırlanıyor. iOS 13 beta kullanıcılarının iPhone ve iPad üzerinden kullanmaya başladığı özellik, yeni işletim sisteminin tam sürümünün resmen yayınlanmasının ardından, tüm kullanıcılar tarafından rahatlıkla kullanılabilecek.

Apple bunun için Tuneln, iHeartRadio ve radio.com gibi yayınların 10 binden fazla istasyonundan faydalanacak. Şimdilik tüm entegrasyonların tamamlanmadığı biliniyor. Ancak, HomePod tarafında işlerin daha hızlı sonuçlandığını söyleyebiliriz.

Bir HomePod kullanıcısının radyo dinlemek için Siri’ye “Radyo çal” gibi bir sesli komut vermesi yeterli. Kullanıcının hangi radyo kanalını dinlemek istiyorsa, onun ismini söylemesi gerekiyor. Şimdilik test edilen yayınlarda ses kalitesinin oldukça başarılı olduğu söyleniyor.

iPad ve iPhone radyo çalmak için Müzik uygulamasını kullanıyor. Ancak bu tarafta, çalınacak radyo kanalının ismini söylemek Siri için hiçbir anlam ifade etmiyor. Siri ile yalnızca radyo çalma işlemi başlatılabiliyor. Çalınan radyo istasyonları, Müzik uygulamasının Son Oynatılan kısmında görünüyor. Kullancı istediği kanalı yalnızca bu şekilde bulabiliyor.

Tabii, iOS 13’ün tam sürümünün yayınlanmasının ardından bu radyo özelliğinin de geliştirileceğini söyleyebiliriz. Apple muhtemelen, iPad ve iPhone cephesinde de HomePod gibi işleri kolaylaştıracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.