iPhone 12 mini rafa kalkabilir

iPhone 12 mini rafa kalkabilir

iPhone 12 mini satışları oldukça düşük

Apple, piyasaya sürmüş olduğu iPhone 12 serisi ile birlikte ciddi satış rakamlarına ulaşmayı başardı. iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max olmak üzere 4 farklı model ile birlikte kullanıcı karşısına çıkan Apple, en dikkat çeken değişikliği ise en son iPhone 5 serisinde kullanılan keskin ve köşeli hatlara sahip bir tasarıma geçerek gerçekleştirmişti. Yeni tasarımı ile birlikte kullanıcılardan olumlu geri dönüşler alan Apple, görünüşe göre serinin en küçük üyesi iPhone 12 mini modelinin fişini çekmeye hazırlanıyor.

iPhone 12 mini satışları oldukça düşük

Apple, serinin en uygun fiyatlı modeli olmasına rağmen pazar talebi ve küresel satışların oldukça düşük olmasından dolayı iPhone 12 mini modelinin üretimini 2021 yılının ikinci çeyreğinde durduracak. iPhone 12 serisinin toplam satışlarının yalnızca %6‘lık bir kısmını oluşturan iPhone 12 mini, uygun fiyatı ve amiral gemisi özelliklerine rağmen serinin en az satan modeli oldu.

iPhone 12 mini modelinin satış rakamlarında serinin diğer modellerine göre oldukça geri kalmasının en önemli sebebi olarak, Apple’ın eski modelleri için yaptığı çeşitli kampanyalar gösteriliyor. Bu kampanyalar ile birlikte özellikle iPhone SE (2020) ve iPhone 11 modellerini düşük fiyatlara satarak bu modellerin satışlarını ciddi oranda arttıran Apple, doğal olarak insanların bu modellere yönelmesine sebep oluyordu. Ortaya çıkan raporlara göre iPhone 12 mini modelinin satış rakamlarında geri planda kalmasına da bu kampanyalar neden oldu.

Analist William Yang’a göre; Apple halihazırda iPhone 12 mini modelinin üretimini 2 milyon azalttı ve satış rakamlarından oldukça memnun olduğu iPhone 12 Pro modelinin üretim sayısını daha da arttırdı. Tüm bu gelişmeleri göz önünde bulunduracak olursak iPhone 12 mini, Apple’ın en kısa ömürlü akıllı telefonlarından birisi olacak.

Apple’ın bu kararı sonrası tüm gözler bu yılın sonlarına doğru gelecek iPhone 13 serisine çevrildi. Bilindiği üzere tıpkı iPhone 12 serisindeki gibi 4 farklı model ile gelecek olan iPhone 13 serisi, aynı isimler ve aynı ekran boyutlarına sahip olacak güncellenmiş bir akıllı telefon serisi piyasaya sürecek. iPhone 12 mini modeli ile birlikte hüsrana uğrayan Apple, iPhone 13 mini modelinde nasıl bir yol izleyecek bekleyip göreceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.