iPhone 12 Mini tanıtıldı! İşte özellikleri

iPhone 12 Mini tanıtıldı! İşte özellikleri

Apple iPhone 12 serisini tanıttı. Serinin en uygun fiyatlı modeli: iPhone 12 Mini özellikleri ile neler sunuyor? iPhone 12 Mini fiyatı ne kadar? İşte merak edilen tüm detaylar.

Detaylara geçmeden önce genel tabloya göz atmak isteyenler için iPhone 12 Mini teknik özellikleri şu şekilde;

– Ekran: 5.4 inç Super Retina XDR
– İşlemci: Apple A14 Bionic
– Bellek ve Depolama: 64 GB, 128 GB, 256 GB / Bellek henüz açıklanmadı
– Arka kamera: 12 Megapiksel f/2.4 ultra geniş açı ve 12 Megapiksel f/1.6 geniş açı kamera
– Ön kamera: 12 Megapiksel f/2.2 TruDepth ön kamera
– Batarya: Video oynatma, 15 saate kadar; Online video izleme, 10 saate kadar; Ses çalma:, 50 saate kadar / Batarya kapasitesi henüz açıklanmadı
– Boyutlar: 131,5 mm x 64,2 mm x 7,4 mm (Uzunluk x Genişlik x Derinlik)
– Bağlantı: 5G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, Bluetooth 5.0, GPS, Lightning
– Kutu içeriği: iPhone ve şarj kablosu

iPhone 12 Mini özellikleri: 5.4 inç OLED ekran ile ailenin en küçüğü

Yeni iPhone ailesinin en küçüğü iPhone 12 Mini’nin 5.4 inç Super Retina XDR ekranı 2340 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip. Bu modelde kullanıcıların fark edeceği asıl önemli özellik ise, iPhone 12 Mini’nin daha küçük çentiğe sahip olması. Ayrıca Apple, ilk kez yeni iPhone serisinin tümünde OLED ekran kullandı. Her iki model de gerçek siyahlar için 2.000.000:1 kontrast oranına sahip, yüksek çözünürlüklü videolar ve daha fazla detay içeren fotoğraflar için HDR görüntüleme deneyimi sunuyor ve ekranlarının maksimum parlaklığı iPhone 11’in yaklaşık iki katı.

Düz kenar tasarımı ile havacılık ve uzay endüstrisi standartlarında alüminyum kasalara sahip olan her iki modelde de, yüksek sıcaklıkta kristalizasyon adımıyla cam matrisi içinde nano ölçekli seramik kristalleri oluşturarak, düşmelere karşı performansı 4 kat artıran Seramik Korumalı ön yüzey bulunuyor.

iPhone 12 ve iPhone 12 mini, 30 dakikaya kadar 6 metre derine dalmaya dayanıklı IP68 derecesine sahip ve kahve ve gazlı içecekler gibi, her gün yaşanabilecek sıvı dökülmelerine karşı koruma sağlıyor.

Ailenin en küçük üyesi, ama gücü büyük: A14 Bionic işlemcisi

5 nm fabrikasyon süreci ile üretilen A14 Bionic işlemcisi, iPhone 12 ailesinin tüm üyelerine güç veriyor. Bu işlemci ilk olarak Eylül ayında duyurulan yeni iPad Air ile karşımıza çıkmıştı. 11.8 milyar transistörden oluşan işlemci, ikisi yüksek frekanslı olmak üzere 6 çekirdekten oluşuyor. Ailenin en küçük üyesi 5G bağlantısını destekliyor.

16 çekirdekli Neural Engine ile geliştirilmiş görüntü sinyal işlemcisi, A14 Bionic’i rakiplerinden ayırıyor. iPhone 12’nin bu versiyonu çoğu kullanıcının beğenisini kazanacak gibi görünüyor. Ayrıca bugüne kadar ortaya çıkan sızıntıların büyük bir bölümü de doğru çıktı.

5.4 inçlik iPhone 12 Mini’nin arkadaki iki kamerası 12 Megapiksel f/1.6  geniş açı ve 12 Megapiksel f/2.4 ultra geniş açı lense sahip. Gece modunu önceki seride iyileştiren Apple, yeni iPhone’larda film çekimlerinde kullanılan bir yöntem olan Smart HDR 3 teknolojisini kullanıyor. Ön tarafta 12 Megapiksel f/2.2 diyaframa sahip Smart HDR 3 destekli kamera karşımıza çıkıyor.

Cihazın ön tarafında ise 12 Megapiksel çözünürlüklü f/2.2 diyaframa sahip kamera bulunuyor. Face ID teknolojisini sunan bu kamera, 4K / 60 FPS video kaydı yapabiliyor.

MagSafe, kablosuz şarjı iyileştirerek daha iyi ve daha verimli bir deneyime dönüştürüyor ve iPhone 12 modellerini harika bir şekilde tamamlayan ve kolay takılabilen aksesuarlardan oluşan yeni bir ekosistem oluşturuyor. Kablosuz şarj bobininin etrafında, hizalama ve verimlilik için optimize edilmiş bir mıknatıs grubu bulunan MagSafe, iPhone’a yeni bir deneyim getiriyor. MagSafe şarj aygıtları verimli bir şekilde 15 W’a kadar güç sağlar ve mevcut Qi özellikli aygıtlarla da uyumludur. Şarj çözümleri arasında, iPhone ve Apple Watch ile kullanılmak üzere MagSafe Şarj Aygıtı ve MagSafe Duo Şarj Aygıtının yanı sıra, iPhone’un arkasına kolayca oturan yeni silikon, deri ve şeffaf kılıflar ve bir deri cüzdan da bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.