iPhone 12 minilerde sorun

iPhone 12 minilerde sorun

Apple'ın iPhone 12 minileri şimdiden dokunmatik ekran sorunu yüzünden birçok kullanıcının hevesini kursağında bıraktı. Ekran boyutu 5.4 inç olan (Super Retina XDR) bu modele Apple tarafından üretilen A14 Bionic isimli bir işlemci eşlik ediyor.

2340 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip olan iPhone 12 mini’de OLED ekran kullanıldı. Ön ve arka tarafı Gorilla Glass ile korunan bu akıllı telefonun alüminyum bir çerçeve ile de donatıldığını öğrenmiştik. Bir forum üyesi, PanzerGlass isimli bir ekran koruyucusu kullanırken dokunmatik ekranın çalışmadığını söyledi. “MacBainNo” isimli bu kişi, ekran aracılığı ile müzik çaları aktif etmeye çalıştığında tepki alabildiğini ancak bunun her zaman işe yaramadığını belirtti.

“bbates123” isimli bir kullanıcı ise yüz tanıma ekranının maske taktığında çalışmadığını iddia etti. “scotsmandc” isimli bir diğer üye ise ekranın altından yukarıya doğru kaydırma işleminin çalışmadığını açıkladı.
Alınan bir bilgiye göre bu sorun kılıf kullanmayı tercih eden kişilerin telefonunda yaşanıyor. Ayrıca ekranı harekete geçiren diğer özelliklerin de (el feneri, kamera ve benzeri) çoğu zaman çalışmadığı tespit edildi.

Bazı kullanıcılar bu sorunun iletkenlik ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüyor. Elde edilen diğer bilgilerde duvara monte edilmiş olan bir prize takılan veya kılıfı olmayan bir iPhone 12 mini’de böyle bir sorunun yaşanmadığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.