iPhone 12 özellikleri hayal kırıklığı yaratabilir!

iPhone 12 özellikleri hayal kırıklığı yaratabilir!

Apple’ın iPhone 12 özellikleri ile ilgili son dönemlerde gelen somut sızıntı bilgiler artış göstermeye başladı. Ekran çentiği ve arka kamera konusunda beklentiler değişebilir.

Son olarak sızdırılan CAD çizimleri ile birlikte 3 farklı iPhone 12 modeli ortaya çıkıyor. Bu modellerde dikkat çeken ilk detay, ekran çentiği oluyor. Anlaşıldığı kadarı ile iPhone 12 ekran çentiği, iPhone X modelinden bu yana kullanıldığı gibi devam edecek. Hatırlatmak gerekirse uzun bir süredir gelen bilgiler, Apple’ın iPhone 12 modeli ile birlikte ekran çentiğini daha ince bir hale getireceği yönünde bir araya geliyordu.

iphone-12-ozellikleri-beklendigi-gibi-olmayabilir-1.jpg

Şimdi ise bu konuda herhangi bir değişiklik yapılmaması gündeme gelmiş oldu. Bununla birlikte ekran teknolojisi tarafında da dikkat çeken bir değişiklik yapılmayacak gibi görünüyor.

Bir önemli yeni iddia ise LiDAR tarayıcı konusunda oldu. Hatırlatmak gerekirse yeni iPad Pro modelinde LiDAR tarayıcı kullanılmaya başlanmıştı. Bunun ardından iPhone 12 özellikleri hakkında gelen bilgiler arasına LiDAR tarayıcı da dahil olmuştu. Şimdi ise Apple’ın, iPhone tarafındaki LiDAR tarayıcı özelliğinde de bir kısıtlamaya gideceği ifade ediliyor.

Buna göre Apple, LiDAR tarayıcı özelliğini sadece iPhone 12‌ Pro Max olarak isimlendirilmesi beklenen model ile kullanıcılara ulaştıracak. iPhone 12 ve iPhone 12 Pro modellerinde bu özellik yer almayacak. Bu noktada iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modelleri arasındaki arka kamera kısıtlamasına benzer bir durum söz konusu olabilir. Ek bir bilgi de bahsi geçen iPhone 12 Pro Max modelinin ekran büyüklüğünün 6.7 inç seviyesi olacağı yönünde. Diğer modellerde ise 5.7 inç ve 6.1 inç büyüklüğünde ekran boyutu yer alması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.