iPhone 13 için kamera özellikleri belli oldu

iPhone 13 için kamera özellikleri belli oldu

iPhone 13 serisi netlik kazanmaya başladı. Telefonlardaki LiDAR sensörü için yeni bir iddia çıktı.

Apple; Pro, Pro Max ve bir adet baz model olmak üzere en az üç farklı üyeden oluşması beklenen iPhone 13 serisini Eylül ayında piyasaya sürecek. Bu kapsamda tanıtıma iki ay kalırken, sızıntıların ardı arkası kesilmiyor. Akıllı telefonların kamera özellikleri, renk seçenekleri ve birtakım tasarım detaylarını zaten öğrenmiştik.

Daha önce paylaşılan bazı raporlarda Apple’ın en son tanıttığı Pro modellerine yerleştirdiği LiDAR sensörünü bu yıl tüm iPhone’larda karşımıza çıkaracağı iddia ediliyordu. Ek olarak dahili hafızasının da 1 TB’a kadar çıkacağı söylenmişti. Söz konusu haberleri yalanlayan başka raporlar gündeme gelmişti. Ancak analistler iddialarını bir kez daha yinelediler ve doğru olduğunu belirttiler.

iphone-13-camera-backs.jpeg

iPhone 13 serisi LiDAR konusunda ayrım yapmayacak

Los Angeles merkezli yatırım şirketi Wedbush’ta çalışan analist Daniel Ives’e göre Apple, iPhone 13 serisinin tüm modellerinde LiDAR tarayıcıya yer verecek. Yani eğer doğru çıkarsa, Pro ve Pro Max’e ek olarak düz iPhone 13’te de tüketiciler LiDAR’ı kullanabilecekler.

iPhone 13 serisi hakkında sızıntılar bununla da sınırlı değil. Analistlerin Asya’daki tedarik zinciri kaynaklarından elde ettiği bilgiye göre, akıllı telefonda 1 TB’a kadar dahili hafıza olacak. Fakat bunun tüm modellerde mi yoksa bazılarında mı olacağı şu an için gizemini koruyor. Apple şu ana kadar hiçbir iPhone serisinde bu kadar büyük depolama kullanmamıştı. Doğru çıkarsa iPhone 13 bu anlamda bir ilke imza atmış olacak.

Şarj konusunda yüz güldürecek

Günümüzde üretilen akıllı telefonların neredeyse tamamında hızlı şarj mevcut. Bu noktada Android ekosistemi açık ara önde. Zira 100 ile 120W değerine çıkabilen teknolojiler için seri üretim devam ediyorken, 200W’a kadar destekleyen cihazların yakın zamanda hayatımıza girmesi bekleniyor. Söz konusu iPhone olduğunda ise durum biraz daha farklı.

Şu ana kadar iPhone’lar için geliştirilen hızlı şarj teknolojisi maksimum 20W’a kadar çıkabiliyor. Fakat raporlara göre bu sayı iPhone 13 serisinde yükselecek. Telefonlar 25W seviyesine kadar hızlı şarj olabilecekeler.

iPad’in ardından iPhone’lara da giren LiDAR nedir?

LiDAR tarayıcı ilk olarak 2020 iPad Pro ile Apple kullanıcılarının hayatına girmeye başladı. Geçen sene tanıtılan iPhone 12 serisiyle birlikte de Pro ve Pro Max sahipleriyle buluştu. LiDAR yani Light Detection and Ranging ifadesini Işık Değişimi ve Tespiti olarak çevirmek mümkün. Bu tarayıcı, kamera önündeki cisimlerin uzaklıklarını ve derinliklerini çok daha net tespit edebiliyor. Böylece 3 boyutlu dijital bir harita hazırlanabiliyor.

NASA’nın çeşitli gezegen keşif araçlarında dahi LiDAR teknolojisi kullanılıyor. iPad Pro 2020 ile Apple bu teknolojiyi mobil dünyaya kazandırdı. iPhone’larda da kullanılmaya devam ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.