iPhone 15 üretim miktarı düşürüldü

iPhone 15 üretim miktarı düşürüldü

Apple'ın iPhone 15 lansmanından önce üretimde kesintiye gittiği iddia eidldi. Düşük talepten endişelenen firmanın bu yılki iPhone 15 üretimini 6 milyon adet azalttığı bildirildi.

Apple önümüzdeki ay merakla beklenen iPhone 15 serisini tanıtacak. Şirketin lansman öncesinde üretim planını revize ettiği bildiriliyor. Haitong International Securities analisti Jeff Pu'ya göre firma şimdiden yeni telefon üretiminde kesintiye gitti.

Donanımhaber'in yer verdiği bilgilere göre; Apple başlangıçta yıl sonuna kadar 83 milyon iPhone 15 piyasaya sürmeyi planlıyordu ancak şirketin bu rakamı 77 milyon adete çektiği bildiriliyor. Pu'ya göre teknoloji devi kısa süre önce yatırımcılarını bu değişiklik hakkında bilgilendirdi.

iphone-15-0.jpeg

Deneyimli analist üretim miktarındaki düşüşü iki nedene bağlıyor. Bunlardan ilki yeni iPhone'lar için bileşen tedariğinde sorun yaşanması. Apple özellikle Sony'den kamera sensörü almakta sıkıntı çekiyor. Ayrıca Pro modeller için yeni titanyum çerçeve ve daha ince çerçeveli yeni ekran tedariğinde de sıkıntılar söz konusu.

İkinci neden ise yüksek fiyatlı akıllı telefonlara yönelik talebin azalması. Pu çok fazla ayrıntıya girmeden Apple'ın bazı "talep endişeleri" nedeniyle planlarını değiştirdiğini söyledi. Gelen bilgilere göre iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max öncekilerden daha pahalı olacak ve bu da talebin azalmasına yol açabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.