iPhone 16'ya eklenecek tuşun görevi açıklandı!

iPhone 16'ya eklenecek tuşun görevi açıklandı!

iPhone 16 ve 16 Pro'nun yakalama düğmesinin görevi belli oldu. "Capture Button" adlı yeni düğme ile video kaydını başlatmak bir saniyeye düşecek.

Apple’ın gelecek yıl iPhone 16 serisinde ufak tasarım değişikliğine gitmesi bekleniyor. iPhone 16 ve 16 Pro modelleri, iPhone 15’ten farklı olarak Capture Button olarak adlandırılan ayrı bir düğmeye sahip olacak.

81547-1.jpg

Donanımhaber'in yer verdiği bilgilere göre; iPhone 16’nın ilk prototiplerine bakarak, yeni yakalama düğmesinin sağ altta olma ihtimali var. Amerika’da satılan modellerdeki mmWave anteninin yerini alacak, mmWave anteni de cihazın solunda, ses seviyesi ve Eylem düğmesinin altına yerleştirilecek. Amerika dışında satılan modeller için, yeni düğmenin yerleştirilmesi için yeniden konumlandırılması gereken bir mmWave anteni bulunmayacak.

Yakalama Düğmesi, mekanik bir buton yerine dokunsal geri bildirime sahip kapasitif bir düğme olacak ve basıncı algılayabilen bir kuvvet sensörü içermesi bekleniyor. Bu düğmeye sert ve yumuşak basmak farklı işlevlerin yerine getirilmesini sağlayabilir. Bu düğmenin hem düz hem de pro modellerde olacağı söyleniyor. Ayrıca 15 Pro modellere özel uzamsal video kaydının tüm modellerde olması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.