iPhone ekranlarında büyük değişiklik!

iPhone ekranlarında büyük değişiklik!

Bildiğiniz üzere Apple, 2017 yılında hem LCD hem de OLED ekran paneline sahip olan modelleri ile karşımıza çıkmıştı. Bu geleneği 2018’de de XS ve XR modelleriyle devam ettiren Apple, iPhone ekranları için önemli bir karara imza attı.

The Wall Street Journal tarafından yayınlanan bir rapora göre Cupertino merkezli teknoloji devi, 2020 yılından itibaren akıllı telefonlarında tamamen OLED  teknolojisine geçiş yapacak.

Yani bu da şu anlama geliyor ki, 2020 yılından sonra tanıtılacak olan uygun fiyatlı iPhone modellerinde LCD yerine artık OLED ekran panellerine yer verilecek. Fakat, söz konusu bu geçişin Apple için oldukça zorlu ve maliyetli olduğunu da belirtelim. Bildiğiniz üzere, akıllı telefon pazarında OLED ekranlarının yüzde 90‘lık kısmı Samsung tarafından üretiliyor.

Bu durumda doğal olarak Cupertinolu teknoloji devinin doğal olarak ezeli rakibine daha fazla ücret ödemesi anlamına geliyor. Ancak, The Wall Street Journal‘ın aktarmış olduğu rapora göre, LG ve BOE‘nin de yakın zaman içerisinde OLED ekran paneli üretimine başlayacağını da müjdelendi.

LG ve BOE‘nin  OLED pazarına giriş yapmasıyla beraber, Apple‘a da iki farklı alternatif daha doğmuş olacak. Böylece Apple, OLED siparişlerini Samsung ve LG arasında eşit olarak paylaştıracağı da tahmin ediliyor.

Tüm bu detayların haricinde ise, Apple‘ın 2020 yılında piyasa sunacağı akıllı telefonlarında çentikli ekrana veda edeceği de belirtiliyor. Çentikli ekran yerine, son zamanların modası haline gelen ekrana gömülü kamera tasarımına geçiş yapacak olan teknoloji devi, akıllı telefon pazarına damgasını vurmak istiyor. Tabii, yaşanılacak olan bu değişikliklerde doğal olarak iPhone fiyatlarına da ciddi anlamda etki edeceğini de özellikle belirtelim.

Kaynak: Shiftdelete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.