iPhone fiyatları kriz yüzünden her an artabilir!

iPhone fiyatları kriz yüzünden her an artabilir!

ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı son açıklamalardan birinde Çin’den yapılan ithalatlara karşı eklenecek tarifelerin yüzde 25 artacağını belirtti. Bu artıştan etkilenen birçok ürünün teknoloji sektöründen olacağı belirtiliyor.

ABD’de tasarımı yapıp çizilen ve Çin’de bir araya getirme işleminin yapıldığı Apple ürünleri, bu tarifeden neredeyse kesinlikle etkilenecek ve iPhone fiyatları da dahil olmak üzere,1 Çin’de üretilen bu ürünlerin fiyatında yüzde 25’lik bir artış söz konusu olacak. Yani 699 dolarlık iPhone 8, 873 dolara kadar artış gösterebilirken 800 dolarlık iPhone 8 Plus, 1000 dolara kadar artabilir. Bu rakam 1000 dolarlık iPhone X modelinde ise 1250 dolara kadar çıkabilir. Tabi bu rakamların ne kadar artacağı biraz da dağıtıcı ve satıcı firmaya bağlı olarak değişebilir. Satıcı ve firma kendi karından kısarak bu fiyatın biraz daha azalmasına sebebiyet verebilir.

ABD'deki iPhone fiyatları artacak
 

Bu zamın en büyük sebeplerinden birinin ise Çin’in ABD’nin fikri mülkiyetinin çalmış olma iddiası. Çin ile ABD arasında gerçekleşen 375 milyar dolarlık ticaretin Trump hükümeti tarafından en az 100 milyar dolar azaltılması isteniyor. Çin’in büyükelçisi Cui Tiankai’nin ise bu durum karşısında yaptığı açıklama: “Biz ABD ile ya da başka biriyle bir ticaret savaşı istemiyoruz. Ama biz ondan korkmuyoruz. Birileri bize bir ticaret savaşı empoze etmeye çalışırsa, savaşacağız.” şeklinde.

Bu zamlar devreye girmeden önce ABD, bu zamdan etkilenecek olan 1300 ürünün listesin açıklayacak ve şirketler, bu zammın kendi ürünlerini etkilememesi için diledikleri gibi itiraz edebilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.