iPhone için çok konuşulacak hız düşürme özelliği!

iPhone için çok konuşulacak hız düşürme özelliği!

Hatırlayacağınız üzere Apple geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu açıklama ile birlikte eski nesil iPhone modellerini kasıtlı olarak yavaşlattığını açıklamıştı.

Herkesi şoke eden bu açıklamanın ardından ise Apple tüm tartışmaları geride bırakarak, iPhone X ve iPhone 8 modellerine hız düşürme özelliğini kullanıma sundu.

Bildiğiniz üzere Apple, eski nesil iPhone modellerini bilerek yavaşlatıyor. Yıpranan cihazlarının daha uzun ömürlü olabilmesi için, telefonun bazı özelliklerine kısıtlama uyguladığını itiraf eden Apple, gündeme bomba gibi düşmüştü.

Özellikle bataryası yıpranan cihazların donanımında herhangi bir arıza meydana gelmemesi için böyle bir yönteme başvurduğunu açıklayan Apple, söz konusu bu özelliğin kullanıcılar tarafından kullanabilmesine olanak sağlayacak. Nasıl mı? Hemen açıklayalım!

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan iOS 12.1 güncellemesi ile birlikte Apple, iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerine hız düşürme özelliğini kullanıma sundu. Bu özellik sayesinde eski nesil iPhone’ların daha üzün ömürlü olması amaçlanıyor.

iPhone X ve iPhone 8 güç yönetimi

Ayarlar>Pil Sağlığı sekmesinden ulaşabileceğiniz bu özellik ile birlikte kullanıcılara iki farklı seçenek sunuluyor. Bu seçenekler ise en yüksek performans ve en yüksek pil ömrü olarak karşımıza çıkıyor.

Güç kısıtlama konusunda tercihi kullanıcısına bırakan Apple, özellikle eski nesil iPhone kullanıcılarının daha akıcı ve sağlıklı bir akıllı telefon deneyimi yaşamasını vaat ediyor. Tabi, iPhone’unuzda hiç bir kısıtlama yapmak istemiyorsanız, bu konuda tercih yine sizin elinizde olduğunu da özellikle vurgulayalım.

Eğer pil ömrü konusunda sitem ediyorsanız, iOS 12.1 ile kullanıcılara sunulan hız düşürme özelliği ile pil ömrünüzü maksimum seviyeye çıkartabilirsiniz. Fakat bu en yüksek pil yeterliği seçeneğinde ne yazık ki bazı performans kısıtlamaları ile baş başa kalacağınızı da unutmadan söyleyelim.

Söz konusu bu özellik ile Apple, eski nesil iPhone modellerinde gözle görülebilir bir performans düşüşü ile bataryanın daha az kullanılmasını sağlayacak. Böylece yıpranan bataryanın ömrü daha da uzayacak. Fakat, önceden de belirttiğimiz gibi bu konuda tercih tamamen sizin elinize bırakılmış durumda.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.