iPhone kullanıcılarının başı, Twitter'la belada

iPhone kullanıcılarının başı, Twitter'la belada

Twitter, Apple cihazlarında bir sorunla karşılaşıyor.

Apple cihazlarına sahip olan Twitter kullanıcıları, birkaç saat önce Apple cihazlarında bir sorunla karşılaştı. Yaşanan bu paylaşım hatası kısa sürede kullanıcılarının dikkatini çekti. Apple’ın mesajlaşma uygulaması, dünyanın en aktif sosyal medya platformunun Tweet bağlantıları ile ilgili bir sorun yaşıyor

iMessage, Tweet paylaşırken önizleme hatası veriyor

Twitter platformundaki bir içeriği, iMessage ile paylaşırken uygulama adı, sayfa başlığı ve öne çıkan bir resim gibi bir paylaşım görüntüsü oluşuyordu. Birkaç saat önce bu paylaşımlarda bir hata meydana geldi. Şu anda iMessage’da Twitter bağlantılarının ön izlemesi yapılamıyor.

Öyle ki bir tweet URL’sine yapıştırdıktan sonra basitçe yüklenmemiş bir bağlantı balonu kullanıcıları karşılıyor. Sorunun ana kaynağının tam nedeni bilinmiyor ancak Twitter’daki bir sunucu hatası olabileceğinin üzerinde duruluyor. iMesseage’da yaşanan bu hatanın çok geçmeden düzeltileceği düşünülüyor.

sdn4545.jpg

Bu sorun, diğer platform ve web sitelerinde yapılan bağlantı paylaşımlarında gerçekleşmiyor. Böylece sorunun Twitter kaynaklı olma ihtimali artıyor. Bunun nedenlerinden birisi de tweet’ler için arka uç süreci biraz farklı işlemesi. iMessage, biçimlendirilmiş satır içi tweet balonunu göstermek ve gereken ilgili özellikleri toplamak için özel bir uç nokta çağırıyor.

Şu anda iMessage önizleme istekleri için, Twitter arka ucu şu anda hepsini bir “anormal etkinlik algılandı” hatasıyla reddediyor. Twitter’ın sunucu altyapısı, Apple’ın iMessage trafiğini bir tür bot veya DDOS girişimi olarak yorumluyor olabilir. Bu konuda taraflardan henüz bir açıklama gelmedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.