iPhone X, Android kullanıcısını Apple'a çekti

iPhone X, Android kullanıcısını Apple'a çekti

iPhone X beklentilerin altında performans gösteriyor ancak yıl dönümü modeli Çin'de oldukça iyi satış rakamlarına sahip.

Aynı zamanda iPhone X, daha çok Android kullanıcısını taraf değiştirmeye ve Apple ekosistemine katılmaya ikna etmeyi başarıyor. iPhone X'in hızlı satışları Çin'de çok sayıda Android kullanıcısının iOS işletim sistemine geçiş yapmasına sağladı. Analist evi Morgan Stanley, iPhone X'in benimsenmesinin iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'dan daha iyi olduğunu söylüyor. Özellikle bu iki modelin satışlarının yıl dönümü modelinin gelişinden önemli ölçüde etkilendiği belirtiliyor. 

Daha da önemlisi, analist Katy Huberty, muhtemelen Face ID, Animoji ve OLED gibi özelliklerin bir sonucu olarak Android'den iOS'a geçiş oranının Ekim'de % 6.7'den iPhone X'in çıkışından sonra % 9.2'ye yükseldiğini iddia ediyor.

Huberty konuyla ilgili şunları söyledi: "Ek veriler, Çin'de iPhone X'in benimsenmesinin iPhone 8 ve 8 Plus'tan daha hızlı olduğunu gösteriyor. iPhone X'in, iPhone 8/8 Plus'a oranla daha fazla tercih edilmesine rağmen 2 yıldan fazla bir süredir iPhone kullananlardan da önemli bir talep geldiğine inanıyoruz."

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'tan geçildi

Ayrıca analist, iPhone X'i satın alan Çin'deki Apple kullanıcılarının yaklaşık yarısının iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'tan geçiş yaptığını belirtti.

Apple, Çin'de yükselişte ve özellikle de yerel pazarın iPhone penetrasyonu açısından zor bir bölge olduğu ispatlandığı için şirket için iyi bir şey olabilir.

Huberty sözlerine şunları da ekledi. "Son 6 ayda Apple'ın dönemsel olarak aktif akıllı telefon pazar payı kazançları ortalama yüzde 1.4 puandı. Bununla birlikte, kısmi iPhone X sevkiyat verileri içeren iki-dört haftalık dönemlerde, paylaşım kazançları ortalama yüzde 87.1'e puana çıktı. Böylece iPhone’un pazar payı yüzde 21.2'ye çıktı."

iPhone X'in ilk satışları, sadece şu an üretim ile talebi hizalama sürecinde olan sınırlı tedarikten ciddi şekilde etkiliyor. Analistler, iPhone X'in Ocak ayı başlarından itibaren tüm mağazalarda günlük olarak tedarik edilebileceğini öngörüyor.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.