İPhone'da Bilgilerinizi Nasıl Korursunuz? İşte yanıtı...

İPhone'da Bilgilerinizi Nasıl Korursunuz? İşte yanıtı...

İphone telefonlar ios işletim sistemi yüklü Apple firmasının çıkardığı akıllı telefonlardır.

Bu telefonlar, ios işletim sistemine sahip olduğu için kullanımı başlangıç itibariyle karmaşıktır. Aslında ios tabanlı tüm cihazlarda bilgilerimizi yönetmek ve gizliliği korumak saklama alanını yönetme ile alakalıdır.
 

 

İPhone Saklama alanını yönetme
 

İphone bilgilerinizi korumak için, saklama alanını çalışma mantığını anlamak gereklidir. Özelikle İPhone cihazlarda "İcloud" diye tabir edilen bulut disk yönetimi teknolojisi kullanılır. Bilgilerinizin saklandığı multi media card-mmc (hafıza belleği) firma tarafından çoğu zaman 16 gb olarak üretilmektedir. Bu hafızanın sonradan artırılması imkânsızdır. Apple, saklama alanınızı yönetmek için sizi İcloud teknolojisine yönlendirir. İcloud Teknolojisi, Cihazınızdaki bilgilerin Apple sunucularında saklanmasıdır. Bu bilgileriniz sizin şifrelemiş olduğunuz seçenekle saklanır ve sizden başkası ulaşamaz. Bu şifrenizle dilediğiniz vakit bilgilerinize sınırsız olarak erişebilirsiniz.
 

İPhone Bilgilerime Nasıl Erişirim?
 

İphone cihazlarında veri güvenliği çok önemli olduğu için Apple en kötü anda bile yanınızda oluyor. Örneğin; akıllı telefonunuzun anakartı yandı veya ekranı kırıldı! İphone bilgilerinize nasıl erişirsiniz? Burada yine icloud bulut teknolojisinden faydanılıyor. Bu işlem için cihaz seçeneklerinizden hesap kurulumu tam ve eşitleme anlık olarak etkin olmalıdır. Seçenekleriniz tamam ise bir başka cihazdan icloud hesabınıza giriş yaptığınızda verilerinizin en son ki hali eşitlenerek cihazınıza gelecektir.
 

İphone'da Kayıp Çalıntı Modu ve Bilgi güvenliği
 

Kimsenin başına gelmesini istemeyiz elbet; fakat telefonuzu çaldırdığınızı düşünün! Bilgileriniz kötü niyetli kişilerin elinde ise; yine üzülmeyin. Hesap kurulumu ve şifreleme tam bir İphone'da cihaz sinyalleri ile telefonunuza erişim sağlayabilirsiniz. İPhone'daki bilgilerinize icloud ile ulaşabilirsiniz. İPhone telefonunuzu uzaktan da olsa kilitleyebilirsiniz. Böylelikle hem bilgilerinizi korumuş olursunuz hem de telefonunuzu korursunuz.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.