iPhone’da uygulamalar komutsuz siliniyor

iPhone’da uygulamalar komutsuz siliniyor

iPhone ve iPad kullanıcıları uygulamaların kendiliğinden silinmesine dair söylemlerde bulundu. Bu söylemler doğrultusunda çoğu kullanıcının aynı şikayeti yaşaması haberin doğruluğunu kanıtladı

iPhone ve iPad’ler de yaşanan bu durum, tüm iPhone ve iPad modellerinde gerçekleşiyor. Peki bu durum neden kaynaklanıyor? Bu sorunu nasıl çözebileceğinizi sizin için derledik.


iPhone ve iPad cihazlarında uzun süredir kullanılmayan uygulamaların herkesin bildiği gibi bir süre sonra silindiği görülüyor. Fakat son zamanlarda kullanılan uygulamaların kendiliğinden silinmesi kullanıcılar tarafından büyük bir şikayetin sebebi oldu. Kullanıcılar uygulamaları ara sıra kullansalar da,  uygulamalar kendiliğinden siliniyor. Peki bu durumu nasıl çözüme kavuşturabiliriz? Uygulamaların kendiliğinden silinmemesi için hangi ayarları yapabiliriz?

Öncelikle yapmanız gereken  en önemli adım “Otomatik Silinme”yi kapatmak olacaktır.

Cihazınızın “Ayarlar” kısmına girip iTunes & App Store seçeneğine dokunun


Listenin altlarında bulunan "Kullanılmayan Uygulamaları Sil" seçeneğini göreceksiniz.


Bu seçenek telefonunuzda yeşil ise yani etkin ise, telefonunuz uzun süre kullanılmayan uygulamaları otomatik olarak silecektir. Telefonunuzun uygulamaları kendiliğinden kaldırmasını istemiyorsanız, bu seçeneği çevrimdışı hale getirin.
Bu adımları sırasıyla yaptığınızda, iPhone ve iPad modellerinde kullanmadığınız programlar silinmeyecektir. Daha önce kullanmadığınız programlar eğer silindiyse App Store'a girip silinen uygulamaları aynı metodla geri yükleyebiilirsiniz.

Fakat Apple'ın tanımlamasına göre sistem, kendi kendine kaldırdığı uygulamaların verilerini saklıyor. Uygulamayı tekrar yüklediğinizde veriler de geri geliyor. "Otomatik Silinme"yi kapatsak da Apple, cihazdaki boş alanın azaldığını farkedip sistemi otomatik olarak yeniden etkinleştiriyor gibi görünüyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.