Irak Musul'u IŞİD'den Geri Almak İçin Harekete Geçti

Irak Musul'u IŞİD'den Geri Almak İçin Harekete Geçti

Irak Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre iki yıldır Musul'u elinde tutan IŞİD'den kenti geri almak için ordu harekete geçti.

Irak Savunma Bakanlığı'nın açıklama ve operasyonları duyurmak için kullandığı, bakanlığa bağlı Savaş Medyası Ağı'nın yaptığı açıklamaya göre iki yıldır kenti elinde tutan IŞİD'in elindeki Musul'u geri almak için ordu 'Fetih' operasyonunun hazırlıklarını tamamlayarak, harekatın birinci aşamasını başlattı.

Savaş Medyası Ağı'nın yaptığı açıklamada Musul'a bağlı bazı köy ve mezraların merkezi devletin ordusu tarafından tekrar ele geçirildiği ve buralarda merkezi devletin bayrakları'nın dalgalandığı belirtildi. Operasyon Ortak Operasyonlar komutanlığı tarafından yürütülüyor.

Irak Ordusu'nun Devlet Televizyonu'nda yaptığı açıklamaya göre 'Fetih' olarak adlandırılan operasyon, IŞİD kontrolündeki Irak topraklarının bir kısmını geri almak amaçlı olarak sabahın erken saatlerinde başlatıldı. Operasyonun ilk bölümünde Musul'un bazı köylerinin geri alınması amaçlanıyordu, ordu bunda başarılı olarak operasyonun ilk bölümünü gerçekleştirdi.

Koalisyon güçleri harekatta önemli rol aldı

IŞİD'in eline geçmeden önce 2 milyon nüfuslu olan Musul, IŞİD'in şimdiye kadar işgal ettiği en büyük şehir konumundaydı. Hava saldırılarıyla desteklenen merkezi devlet ordusunun 'Fetih' isimli operasyonda bölgedeki Amerika Birleşik Devletleri öncülüğündeki koalisyonun askeri danışmanları da görev aldı.

Öte yandan operasyon şu ana kadar IŞİD'e karşı girişilmiş en büyük askeri hareket olarak nitelendiriliyor. Irak Ordusu Generali Yahya Resul, Devlet Televizyonuna yaptığı açıklamada, merkezi devlet ve koalisyon hava güçlerinin operasyonda çok önemli bir rol aldığını belirterek teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.