1. YAZARLAR

  2. Bircan Turgul Yörümez

  3. İRAN USULÜ PİLAV
Bircan Turgul Yörümez

Bircan Turgul Yörümez

Yazarın Tüm Yazıları >

İRAN USULÜ PİLAV

A+A-

MALZEMELER..

3 su bardağı İran pirinci (Bulamazsanız Jasmine pirinç yada Basmati)

1,5 su bardağı iç bakla

2 demet dereotu

2 adet patates

3 yemek kaşığı sıvıyağ

1 çay bardağı erimiş tereyağ

1 çay kaşığı dövülmüş safran

YAPILIŞI

3 Su bardağı pirincimizi bol su ile 2 yemek kaşığı tuz ekleyerek tam pişirmeden haşlıyoruz.

1,5 su bardağı iç baklayı zarını soyup yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.

Pirincimizi süzgeçe alıp suyunu süzüyoruz,süzdüğümüz iç baklaları ve önceden hazırladığımız ince ince kıydığımız dereotunu da süzgeçte karıştırıyoruz.

Tenceremize 3 yemek kaşığı sıvıyağımızı koyup ısınınca halka halka kestiğimiz patateslerimizi yayarak koyuyoruz (patates yerine lavaşta koyabiliriz)

Patateslerin üzerine süzgeçte beklettiğimiz pirinç,iç bakla ve dereotunu koyup üzerine 1 çay bardağı erimiş tereyağını ve bir bardak su ekleyip tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte 40 dakika pişiriyoruz.

Diğer yandan, 1 çay kaşığı safranı yarım çay bardağı sıcak suyla karıştırıp demlenmeye bırakıyoruz.

Hazır olan İran pilavımızı servis yaparken,demlenmiş safranımızı küçük bir kaseye döküp 5-6 yemek kaşığı  pilavla karıştırıyoruz.Ve her servis üzerinde biraz safranlı pilav hem süs olarak hemde lezzet vermesi için ilave ediyoruz.

İran'da bu pilav yanında mutlaka incik veya bazen tavuk eşliğinde servis yapılır.

AFİYET OLSUN....

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.