İran'daki terör saldırısında ölü sayısı hızla artıyor

İran'daki terör saldırısında ölü sayısı hızla artıyor

Son dakika!

İran'ın Ahvaz kentinde askeri geçiş sırasında terör saldırısı düzenlendi. Olayda en az 24 kişinin öldüğü, 53 kişinin de yaralandığı duyuruldu. Saldırının İran'da bugün başlayan ve 8 yıl süren Irak-İran savaşının bitişinin yıldönümünün anıldığı "Kutsal Savunma Haftası"nın ilk gününde olması dikkat çekti.

İran'ın güneybatısında yer alan Ahvaz kentinde askeri geçiş töreni sırasında bir terör saldırısı düzenlendi. Saldırı esnasında törende olan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani alandan apar topar götürüldü.

SALDIRIYI İKİ ÖRGÜT ÜSTLENDİ

Ahvaz'daki terör saldırısını İran'ın terör örgütü olarak tanımladığı Al Ahvaziye örgütü üstlendi. DAEŞ terör örgütü ise, kendisine ait "Amaq" adlı internet sitesinden yaptığı açıklama ile İran'daki saldırıyı üstlendi.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ: EN AZ 24 ÖLÜ, 53 YARALI

İranlı yetkililer, Ahvaz kentindeki askeri törene düzenlenen saldırıda 24 kişinin öldüğünü, 53 kişinin yaralandığını açıkladı.

10 dakika boyunca süren saldırıyı 4 kişinin gerçekleştirdiği ve teröristlerin öldürüldüğü belirtildi.

ÜLKENİN HER TARAFINDA ASKERİ TÖRENLER DÜZENLENİYOR

İran, 1980-88 yılları arasında Irak'la yapılan savaşın başlangıç haftasını "Kutsal Savunma Haftası" olarak kutluyor ve bu etkinlikler kapsamında birçok şehirde askeri törenler düzenleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.