İran'dan sonra onlar da geri adım attı!

İran'dan sonra onlar da geri adım attı!

Irak merkez bankası IKBY bankalarından işbirliği sözü aldıktan sonra Kuzey Irak bölgesine uygulanan finansal kısıtlamaların hafifletildiğini açıkladı.

Irak meclisi, merkezi hükümetin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile tüm mali işlemleri durdurması kararı almıştı. Irak Merkez Bankası’da IKBY’ye ABD Doları gibi yabancı para birimlerini yollamayacağını da duyurmuştu.

Meclisten yapılan açıklamaya göre, Maliye Komitesi tarafından  hazırlanan "merkezi hükümetin IKBY ile tüm mali işlemleri durdurması" yönündeki kanun tasarısı meclis genel kurulunda oy çokluğuyla kabul edilmişti.

Öte yandan Irak Merkez bankası da dün, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY), dört bankaya dolar satmayı bırakacağını ve özerk bölgedeki tüm döviz transferlerini durduracağını bildirmişti. 

İŞBİRLİĞİ SÖZÜ ALDILAR
 

Irak merkez bankası IKBY bankalarından işbirliği sözü aldıktan sonra Kuzey Irak bölgesine uygulanan finansal kısıtlamaların hafifletildiğini bildirdi.

Dün de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) yetkilileri, gayrimeşru referandumun ardından "İran'ın geçici olarak kapattığı kara sınır kapılarını tekrar açtığını ve geçişlerin rutin şekilde devam ettiğini" açıklamıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.