İran'dan Türkiye'ye: Kaygılıyız, Durdurun

İran'dan Türkiye'ye: Kaygılıyız, Durdurun

İran Dışişleri bir açıklama düzenleyerek Fırat Kalkanı'ndan kaygı duyduğunu ifade etti.

Türkiye'nin düzenlediği Fırat Kalkanı operasyonuna dair açıklama yapan İran, durumdan kaygı duyduğunu ve operasyonların bir an önce durdurulmasını istedi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram KAsımi tarafından Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinde yazılı olarak yapılan açıklamada kaygıya vurgu yapıldı. Açıklamada "Tüm ülkelerin Suriye'nin toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına saygı göstermesi gerektiğini" ifadeleri kullanıldı.

Ölümlere vurgu

Kasımi müdahalenin sivil ölümlere neden açtığını vurgulayarak :"Türkiye'nin Suriye topraklarında varlığını sürdürmesi, bölgedeki durumu daha da karmaşık hale getirecektir. Çatışma alanının Suriye'nin kuzeyine genişlemesi, daha fazla masum insan ve sivilin ölmesine neden olacaktır" dedi.
 
Suriye ile koordine çağrısı

İran Dışişleri Sözcüsü yazılı açıklasmasında ayrıca şu ifadeleri kullandı: "Terörizmle mücadele, bölgenin istikrar ve güvenliğinin sağlanması, bölgedeki barışçıl ülkelerin dış siyasetteki değişmeyen temel kurallarından biridir. Ancak bu konu, merkezi yönetimle koordine olmadan başka bir ülkenin toprak bütünlüğü ihlal edip askeri operasyon yapmasına gerekçe oluşturamaz... Terörizmle mücadele sürecinde, meşru iktidarın siyasi egemenliğine gölge düşürecek yöntemlerin kullanılması kabul edilebilir değildir" 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.