İrfan Önal'dan AK Parti'ye 'trafo alanı' tepkisi!

İrfan Önal'dan AK Parti'ye 'trafo alanı' tepkisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde damga vuran ‘trafo alanı’ hakkında konuşan Bayraklı Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı İrfan Önal, AK Parti’ye “Stratejileri çalıştırmak değil çalıştırmamak üzerine” çıkışını yaptı.

Bayraklı Belediye Meclisi’nde başlayan, ardından İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşınan trafo tartışmalarına İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı İrfan Önal’dan cevap geldi. Önal, meclise damga vuran trafo konusu hakkında “Bayraklı’da konuşulan bu önergeyi Büyükşehir gündemine almadan istedik vermediler siyaseti yapmak istiyorlar” diye konuştu.

598654.jpg

“Hızal, Bayraklı’da yeşil alan Büyükşehir’de konut dedi”

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın Bayraklı Belediye Meclisi’nde tam aksi yönde görüş bildirdiğini hatırlatan Önal, “Daha böyle bir teklif İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gelmemişken Bayraklı’da Tunç başkanımızın iradesiyle TEİDAŞ’a bir yer verme noktasında itiraz kabul oldu. Yani vatandaş, o bölgeye trafo yapılmasını kabul etmiyorlardı, dilekçe ile bize itiraz vermişlerdi. İtirazda vatandaş oraya 24 metre yüksekliğinde trafo yapılmasın, yeşil alan park ve deprem toplanma alanı olsun demişti. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ise Bayraklı’da bunu teklifi kabul etmişti. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde ise tam aksi gibi davranarak konut adası olsun diye önerge verdi” diye konuştu.

0x0-ak-parti-grubundan-izmir-buyuksehir-belediye-baskani-tunc-soyere-sozunu-tut-cagrisi-1660130255666.jpg

“Mağduriyet trafo alanından kaynaklanmıyor”

Önal, AK Parti’nin mecliste çalıştırmak değil çalıştırmamak üzerine bir strateji izlediği dile getirerek, “Bunun yanında da mağduriyet ne trafodan ne de başka bir şeyden kaynaklanıyor. Bu mağduriyeti yaratan 8 katlı binaları 5 kata düşüren anlayış. Mağduriyet noktasında başka yerleri imara açıp çözeceklerine vatandaşların evlerini 8 katlı yapmaları gerekiyordu. Biz 10 kat olan yerlerde vatandaşlar mağdur olduğu için 12 kata çıkarttık, K bölgesi olan yerlerde ada bazında yüzde 30 inşaat hakkı tanıdık. Biz bunları yaparken onlar kat düşürmenin utancını yaşayacaklarına üstümüze gelip ‘biz yer bulduk vermiyorlar’ demeye getiriyorlar. Mecliste popülizmle burayı verin şunu yapalım diyerek sorunlar çözülmez” ifadelerini kullandı.

Bir yere konut yapılacaksa ona uygun alan bulunması gerektiğinin altını çizen Önal, “Yoksa mevzuat ile çelişiriz. Başka yer mi yok? Varmış. Bayraklı Belediye Başkanımız Serdar Sandal hali hazırda yeşil alanı olan, insanların toplanabileceği alanını imara açmak yerine Adalet Bakanlığı’nın İZKA’ların yanında bir yeri olduğunu dile getirmişti. Eğer niyet çözmekse burayı değerlendirebiliriz. Bugün bir önerge ile trafo alanına bir bina yapılamaz” açıklamasını yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.