Irkçı tweet atan Hepcan'a istenen ceza belli oldu

Irkçı tweet atan Hepcan'a istenen ceza belli oldu

Bafetimbi Gomis’e yönelik ‘maymun’ imasında bulunarak tweet attığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Galatasaraylı futbolcu Bafetimbi Gomis’e yönelik ‘maymun’ imasında bulunarak tweet attığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan sosyal medya fenomeni Hakan Hepcan için “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “hakaret içeren tezahüratta bulunma” suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. 

Sosyal medya fenomeni Hakan Hepcan hakkında, Twitter'da “Galatasaray’da bir tane maymun var topa düşmanı gibi vurup yere falan atıyor kendini” şeklinde tweet atarak Galatasaraylı futbolcu Bafetimbi Gomis’e yönelik ‘maymun’ imasında bulunduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Spor Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianamede, Galatasaray Spor Kulübü şikayetçi, Gomis ise mağdur sıfatıyla yer aldı. İddianamede şüpheli Hepcan’ın attığı tweette bir isim belirtmese de tweetin üstü kapalı bir şekilde Gomis’e yönelik olduğunun anlaşıldığı belirtildi. Hepcan’ın sosyal medyadaki takipçi sayısına dikkat çekilerek şüphelinin kamuoyunca bilinen bir kişi olduğu vurgulanan iddianamede, Gomis’in ten rengi gözetildiğinde atılan tweetin kamu güvenliği açısından tehlike arz ettiği anlatıldı.

Başsavcılık tarafından onaylanan ve İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede şüpheli Hepcan’ın halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “hakaret içeren tezahüratta bulunma” suçundan 3 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istendi.

Olayın geçmişi

Hakan Hepcan’ın Spor Toto Süper Lig'de 20 Ağustos 2017’de Fenerbahçe'yle Trabzonspor'un 2-2 berabere kaldığı maçın ardından attığı tweet üzerine Galatasaray Spor Kulübü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusu dilekçesini işleme koyan savcılık, Hepcan hakkında soruşturma başlatmış ve ifadeye davet etmişti.

Hepcan, savcılığın talimatı üzerine İstanbul Spor Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzerine Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilmişti. Soruşturma savcılığında ifadesi alınan Hepcan, tutuklama talebiyle Nöbetçi Hakimliğe sevk edilmiş ancak Hakimlik sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.