İş Dünyası Bir Araya Geldi; Değişim Dünyasını Masaya Yatırdı

İş Dünyası Bir Araya Geldi; Değişim Dünyasını Masaya Yatırdı

KalDer İzmir Şubesi'nin, bu yıl 'Vuca: Değişim Dünyası' temasıyla, 17'ncisini gerçekleştirdiği “Mükemmelliği Arayış Sempozyumu'nda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ünal, değişim ve gelişimin iş dünyasında rekabetin ve başarının önünün açtığını söyledi

İzmir Hilton Oteli'nde ekonomiye yön veren şirket ve liderleri bir araya getiren sempozyumun açılış konuşmasını yapan Ünal, 2023 yılında dünyanın 10'uncu büyük ekonomisi olma hedefindeki Türkiye'nin kalite odaklı çalışmalara imza atması gerektiğini vurguladı.

Farklı düşüncelere ve gelişime açık olmanın şirketleri başarıya taşıyacağını belirten Ünal, inovasyon ve girişimciliği artıran ülkelerin hızla yükseldiğini kaydetti.KalDer İzmir şubesi olarak 17 yıldır ara vermeden Mükemmeliği Arayış Sempozyumu gerçekleştirerek kalite kültürünü yaygınlaştırmak için çalıştıklarını da ifade eden Osman Ünal, tüm konuklara ve emeği geçenlere de teşekkür etti.

KALİTE SÜREKLİ BİR YOLCULUKTUR

Açılış konuşmalarının ardından ARGE Danışmanlık Yk. Bşk. ve Global Compact Türkiye ve Global Compact Ulusal Ağlar Dünya Başkanı Dr.Yılmaz Argüden, Vuca Dünyası başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.Mükemmelliği, her zaman peşinden koşulacak ama hiçbir zaman yakalanamayacak bir kavram olarak özetleyen Argüden, Türkiye'nin son dönemde otomotiv ve diğer sektörlerde Avrupa'yla yarışan kalite uygulamalarına imza attığını belirtti.

Yılmaz Argüden “Kalite beklentileri aşmaktır. Dinazim içerir. İnsanların beklentileri ise hiçbir zaman son bulmaz sürekli devam eder. Bu nedenle kalite arayışı sürekli bir yolculuktur. Vuca kavramının iş dünyasına adapte edilmesi iş ortamlarındaki değişim hızı nedeniyle gerçekleşmiştir. Çağımızın değişim hızı ise geçmişten çok farklıdır. Planlanan hedefe ulaşmak için yapılacak geleneksel anlayışla yapılan stratejik planlama, Vuca ortamında yeterli değildir. Şirketler kendisinin, rakiplerinin ve çevresinin rakiplerinin farkında olan gelişime ve yeniliklere açık bir anlayışla idare edilmelidir. Karar alma süreçlerinde, karmaşıklık, değişkenlik, belirsizlik, karmaşıklık ve muğlaklık kavramlarını içeren Vuca yaklaşımıyla bu dört boyutun her biri ayrı ayrı değerlendirilmelidir” diye konuştu.Argüden, yönetimin performansının sadece iş sonuçlarıyla değil aynı zamanda çevre şartlarındaki beklenmedik gelişmeler sonucunda oluşan krizlere de hazırlıklı olmaktan geçtiğini sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.