İş Geliştiren Kurumlara Hibe Desteği İzmir'de

İş Geliştiren Kurumlara Hibe Desteği İzmir'de

Avrupa Birliği tarafından fonlanan ve Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı - Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla ENHANCER Projesi kapsamında; girişimciliği desteklemeye yönelik hibe programları başlatıldı.

Avrupa Birliği tarafından fonlanan ve Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı - Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla ICMPD’nin hayata geçirdiği ENHANCER (Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon İçin Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi) projesi kapsamında; öncelikle sosyal uyum ve uzun soluklu geçim kaynakları sağlamak amacıyla girişimciliği desteklemek için hibe programları başlatıldı.

Proje, Türkiye’de geçici koruma altında bulunan Suriyeli göçmen ve mültecilerin ev sahibi Türk toplumuyla birlikte girişimcilik ekosisteminde yer almasını ve sürdürülebilir geçim kaynakları sağlamalarını hedefliyor. Kuruluş bu çerçevede Temmuz 2021 tarihinde; ‘Ortak Kullanım Tesisleri Hibe Programı’, ‘Girişimcilik Ekosistemindeki Kurumların Kapasitelerinin Geliştirilmesi için Hibe Programı’ ve ‘İstihdam Yaratma Odaklı KOBİ Hibe Programı’ olmak üzere, toplam 10 milyon 150 bin avroluk üç hibe programı duyurmuştu.

3 Milyon Avroluk Hibe

Bu programlardan biri olan ‘Girişimcilik Ekosistemindeki Kurumların Kapasitelerinin Geliştirilmesi için Hibe Programı’nın son başvuru tarihi uzatıldı. Program için 29 Ekim 2021’e kadar proje başvuru yapılabilecek. Başvuruları alma aşamasındaki bu hibe programı; girişimcilere verilen hizmetlerin kalitesini ve verimliliğini artırarak, yerel girişimcilik ekosistemi kurumlarının teknik ve insani kapasite eksikliğini gidermeyi hedefliyor. Başvurular Ankara, Adana, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin ve Şanlıurfa illerinden kabul edilecek. ‘Girişimcilik Ekosistemindeki Kurumların Kapasitelerinin Geliştirilmesi için Hibe Programı’nda başvuru sahiplerine, 10 bin ile 30 bin avro aralığında toplam 3 milyon Avroluk hibe verecek.

proje-gorsel.jpg

Kimler Başvuru Yapabilir?

Hibe programına bu 11 şehirden üniversiteler, belediyeler, kuluçka merkezleri, teknoparklar, sanayi ve ticaret odaları, esnaf odaları, mesleki eğitim merkezleri, organize sanayi bölgeleri, teknoloji geliştirme merkezleri gibi yerel kurum ve kuruluşlar ile geçici koruma sağlanan Suriyeliler ve ev sahibi topluma hizmet eden STK’lar proje sunabilecekler. Belirtilen 11 ilden birinde faaliyet gösteren kurum veya kuruluşlar; girişimcilik potansiyeline sahip geçici koruma altındaki Suriyeliler ile Türk girişimcileri teşvik eden ve kayıtlı ekonomiye yönlendiren projeler geliştirerek bu hibeden yararlanabilecek. Bu sayede İki toplumun uyumu için paralel oranlarda katkı sağlayacak projelerin dikkate alınmasının yanında, geçici koruma sağlanan Suriyelilerin ve ev sahibi toplumun sürdürülebilir ve büyütebilecekleri iş mecraları ile istihdam alanları oluşturarak iş hayatına dâhil olmaları sağlanacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.