İş Hayatı Olanlara Ofiste Dengeli Beslenme

İş Hayatı Olanlara Ofiste Dengeli Beslenme

İş hayatı olanlar için ofiste dengeli beslenme önerileri

İş hayatına atılanlar iş saatleri ve yoğunluğu dolayısıyla genelde beslenmesine dikkat edemiyor.Bu da çalışanların hem sağlığına hem de iş sırasında verimli olmasına engel oluyor.İşte ofiste de sağlıklı beslenmenin tüyoları...
Uzun süren mesai saatleri ve yoğun geçen çalışma temposu ofiste düzenli beslenmeyi zorlaştırıyor. Oysaki dengeli ve sağlıklı beslenme ofiste konsantrasyonu artırıyor, verimli çalışmaya olanak sağlıyor.

Dengeli ve sağlıklı beslenmenin hem konsantrasyonu hem de verimliliği artırdığına dikkat çeken Uzman Diyetisyen Olcay Barış, bu anlamda doğru besinler nedir sorusunu, "Ara öğünlerde tüketeceğiniz fındık, ceviz, badem ile kuru meyveler veya galeta peynir veya meyve-leblebi ikilisi uzun süre tok kalmayı sağlıyor, kan şekerini dengeliyor" şeklinde yanıtladı.

Kahvaltı çok önemli

Ana öğünlerin en önemlisinin ise şüphesiz kahvaltı olduğunun altını çizen Uzm. Dyt. Barış, "Kahvaltı öğününde proteine yer vererek uzun süre tok kalabilirsiniz. Poğaça, simit, börek tüketimi yerine tam buğday ekmeği, peynir, yumurta, mevsim yeşillikleri ile hazırlayacağınız kahvaltı güne aktif başlamanızda en büyük etken. Öğlen öğünlerinde ise çorba tüketimi ile açlık bastırılmalı ve ardından kızartma besinler yerine ızgara-haşlama veya fırında et, tavuk, balık, hindi, az yağ ile pişmiş zeytinyağlılar tercih edilmeli, yoğurt-ayran ile öğün tamamlanmalıdır" diyerek bol salatanın posa içeriğinin yüksek olması nedeniyle uzun süre tok tutacağından öğünlere mutlaka eklenmesinin gerekliliğini vurguladı.

Günde iki litre su için

"Kafeinin uyarıcı etkisinden dolayı ofiste fazla miktarda tüketilen çay kahve vücutta su tutulmasını artırıyor" diyen Olcay Barış, "Böylece içilen su miktarı azalıyor. Kafeinin fazla tüketimi ise uyarıcı etkisinin tam tersine yorgunluk, uyku hali, konsantrasyon düşmesine sebep oluyor" açıklamasını yaprak, bu yüzden toplam çay-kahve tüketiminin günde 4-5 fincanı geçmemesi ve günde en az 2 litre su içilmesi gerektiğinin önemini ifade etti.

Hareketsiz kalmayın

Uzm. Dyt. Barış, son olarak hareketin de önemine değinerek, "Beslenmenin ve sıvı tüketiminin yanında çalışma yoğunluğunuza hareket ekleyerek enerjinizi arttırmayı unutmayın. Masa başında 10-15 dakika sırt, kol egzersizleri yaparak kan dolaşımınızı hızlandırın. Öğle yemeğinizin ardından kısa da olsa yürüyüş yapmaya çalışın, eve giderken aracınızı uzağa park edip veya vesaitlerden daha erken inip yürüme yolunuzu uzatabilirsiniz" şeklinde bir hatırlatmada da bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.