İŞ HAYATININ VAZGEÇİLMEZİ: KARTVİZİT TASARLA!

İŞ HAYATININ VAZGEÇİLMEZİ: KARTVİZİT TASARLA!

Kartvizit tasarlamanın amaçları arasında öncelikli olarak ilgili kişilerle bilgi paylaşımı geliyor.

KARTVİZİT NEDİR?

İş ortaklığı ya da markanızın tanıtımı ile ilgili ilgili kişilerle bir araya geldiğinizde kartvizitinizi paylaşarak onların size ulaşmasını kolaylaştırabilir böylece potansiyel müşterilerinizin sizle iletişime geçmesini sağlayabilirsiniz. Bu noktada da iyi bir kartvizit tasarlamanın bu kişileri etkilemenin başlıca yollarından biri olduğunu söyleyebiliriz. Kartvizit tasarlamak içinse bilgi dağarcığınızı da geliştirecek gerekli bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz. Unutulmamalı ki bir kişiyle kartvizitinizi paylaşmak adınızı ve iletişim bilgilerinizi bir kağıda yazmaktan çok daha etkileyici ve kolay bir iletişim aracı olacaktır.

kartvizit_tasarla.jpg

KARTVİZİTLER NE ZAMANDIR KULLANILIYOR?

Kartvizitler sanıldığı gibi yalnızca modern çağda değil yıllardır hatta asırlardır kullanılan bir iletişim aracıdır. Bu kartların taşıma kolaylığı ile birlikte de bir zamanlar büyüklerimizin bu kartvizitler için oluşturduğu ayrı bir saklama alanına birçoğumuz şahit olmuştur. 

Kartvizitlerin tarihçesine gelecek olursak bu kartlar 17. yüzyıl Avrupa’sında kullanılmaya başlanmıştır. İlk kullanılma amacı ise aristokratların ve zenginlerin yerel olarak yaşadıkları yerlere ulaştıklarını duyurmak amacıyla kullanılmıştır. Kartvizit tasarlama girişimleri ise yine bu yüzyılda başladı ve kartvizitler farklı boyut ve çeşitlerde şekillendirilerek zengin kesimin başlıca kullandığı iletişim yöntemlerinden biri olarak yer aldı. 18. yüzyılda ise bu kartvizitler bir eve ilk ziyaret aşamasında doldurulan birer kart olarak kullanıldı ve dolduran kişi hakkında ilk izlenimin oluşmasında büyük bir etkiye sahip oldu.

19.yüzyılda daha da yaygınlaşan kartvizit kullanımı ve kartvizit tasarlama aktiviteleri 20. yüzyılda daha da bilinir hale gelerek iş ortakları ve markasını tanıtmak amacıyla yola çıkan kişilerin bilgilerini içeren kaynak olarak popüler hale geldi. Modern çağda ise hala bilinirliğini ve popülaritesini koruyan bu kartvizitler kartvizit tasarlama işlemlerinin de teknolojik platformlara almasıyla daha çeşitli hale geldi ve birçok kişi tarafından kullanılmaya başladı.

KARTVİZİTİMİ NASIL TASARLAYABİLİRİM?

Önceden kişisel olarak kağıt üzerinde tasarlanan kartvizitler grafik tasarım alanında yaşanan teknolojik gelişmeler ve dijitalleşme ile bir üst seviyeye taşınarak daha kolay ve pratik bir hale geldi. Önceleri bir tasarımcı ile çalışmak neredeyse zorunlu iken yeni nesil tasarım panelleri ve programları ile kartvizit tasarlama aktiviteleri çok daha kolay ve kişinin kendi başına süreci yönetebileceği bir hale geldi. Sizler de kartvizit tasarlamak için bu panelleri kullanarak örnek tasarımlardan ilham alabilir ve kartvizitinizi edinebilirsiniz.

KARTVİZİT FİYATLARI NASILDIR?

Kartvizit çeşitleri ve modelleri birçok sektör için farklılıklar göstermektedir. Ancak bu farklılıklar olsa da online platformlar üzerinden kartvizit tasarlanabilir ve siparişler hızlıca verilebilir. Bu konuda da sizlere yardımcı olacak bir platform olan Baskıltd.com adresi ile çalışabilirsiniz. Bu sitede yer alan paneli kullanarak örnek tasarımlar şablon olarak seçebilir veya sıfırdan kendiniz tasarım oluşturabilirsiniz. Sizler de işinize ve markanıza uygun kartvizit tasarlamak için https://www.baskiltd.com/kartvizit-basimi/designs/ adresini inceleyebilir seçtiğiniz kartvizit modeline uygun kartvizit tasarlama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.