İş kadını Şafak Sol, “Siyasiler, ‘23 Haziran’dan ders çıkarmalı”

İş kadını Şafak Sol, “Siyasiler, ‘23 Haziran’dan ders çıkarmalı”

İzmirli iş kadını Şafak Sol, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin YSK tarafından iptal edilerek 23 Haziran’da yenilenmesinin ardından yenilenen seçimleri değerlendirdi.

İstanbul seçmeni, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimden sonra, 23 Haziran’da da Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu’ndan yana tercihini ortaya koydu. İstanbul’un yeni Başkanını tebrik eden İzmirli iş kadını Şafak Sol, Ekrem İmamoğlu’na yeni görevinde başarılar diledi. Sol, “Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer olmak üzere yerel yöneticilerimiz Sayın İmamoğlu’nu bu süreçte yalnız bırakmadı. İki buçuk ay rötarlı da olsa da hak yerini buldu. Başkanımız Tunç Soyer’e inandığım gibi, Sayın İmamoğlu’nun da önemli projelere imza atacağına inancım tam. Kendisine şimdiden başarılar diliyorum. Seçmen, ikinci defa sandık başına giderek demokratik görevini fazlasıyla yerine getirdi. Yaklaşık 9 milyon kişinin sandığa gösterdiği sahiplenici tutum demokrasimiz adına önemli bir kilometre taşı oldu. Zaten olması gereken de buydu. Su akar, yolunu bulur. Hafta sonu yaşadığımız ve tarihe not düşecek son seçim gösteriyor ki; kazanan Türk demokrasisi oldu.” diye konuştu. 

‘İYİ ANALİZ EDİLMELİ’

Seçim sürecinden tüm siyasi partilerin ders çıkarması gerektiğini savunan Şafak Sol, ayrıştırmadan, kimseyi ötekileştirmeden kucaklayıcı bir dile olan ihtiyacın önemine vurgu yaptı. Sol, “Umuyor ve diliyorum ki; Türk siyasetinde uzun süredir hakim olan bu kutuplaştırıcı dil, bugünden itibaren yeniden sorgulanır. Kapsayıcı ve birleştirici bir siyaset dili hakim olur. Seçimsiz bir 4 yıl var önümüzde. Bu 4 yıllık zaman dilimini el ele vererek çok iyi değerlendirmeliyiz. Şimdi, hem yerel hem de merkezi yönetimin vaatlerini gerçekleştirme zamanı. Gündemin bir an önce ekonomi, adalet, hukuk ve dış politikaya yönelmesi gerektiğini düşünüyorum. Demokratik ve iktisadi reformlar ana gündemimiz olmalı. İzmir’in katma değerini artırmak için uzun yıllardır üreten, emek harcayan bir iş insanı olarak ayakları sağlam basan bir ekonomiye sahip olmak adına yerel ve merkezi yönetim işbirliğinin geliştirilmesi ile yeni ve güçlü bir Türkiye hikayesinin de yazılacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.