İş kadınlarından 8 Mart mesajı

İş kadınlarından 8 Mart mesajı

Etkisi hala devam eden pandeminin neden olduğu sağlık sorunları, ekonomik ve sosyal kısıtlamalara rağmen İzmirli iş kadınları, kadınların her alanda var olmasının ülkemiz için önemine de işaret ediyor.

08 Mart Dünya Kadınlar Günü için farklı sektörlerden iş kadınları kadın iş gücünün ekonominin önemli bir unsuru olduğuna dikkat çekiyor. Kadın ve erkek eşitliğinin de önemi vurgulanan mesajlarda, ülkenin kalkınması ve ekonomik gelişiminde kadın istihdamının büyük önem taşıdığının altı çizildi.

SF Trade Genel Müdürü Aylin Gözay: Kadınlar Üretime Güç Katıyor

Günümüz ekonomik koşullarında bireylerin sorumluluğunun arttı. Kadınların iş dünyasında her konuda başarılı işlere imza atıyor. İş yaşamında kadın çalışana yönelik ayrımcı bakış açısının olmadığı bir düzen hedefiyle kadınları desteklemek önceliğimiz. Sürdürülebilir ekonomik büyümenin; üretime katkı sağlayan kadınlarla mümkün olduğuna inanıyoruz. Kız çocuklarının eğitiminden başlayan bir süreçle kadınların iş hayatına kazandırılması da çok önem taşıyor. Kadınlar iş hayatında çok daha titiz, özenli ve sorumluluk sahibi oldukları için bizlere güç katıyor. Üstelik işlerini sahiplenip, takım çalışmasına da uygun oldukları için anaç yönleriyle huzurlu bir çalışma ortamı sunuyorlar. Ekonominin güçlenmesinin üretimden geçtiğinin farkındayız bu nedenle, ülkemizin geleceğine inanıyor ve hep birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

aylin-gozay.jpeg

FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay: Kadınlarımız Her Alanda Başarılı

Hep birlikte görüyoruz ki tüm Dünya bir değişim süreci yaşıyor. Artık yeni ekonomik koşulların getirdiği bazı zorluklar nedeniyle kadın iş gücünün ekonomiye olan katkıları daha çok önem taşıyor.

Kadınlar, sahip oldukları bazı önemli değerler ve özellikleriyle iş hayatının her alanında görev yapıyor. Kadınlarda disiplin, özveri, titizlik ve detaycılık öne çıkan vasıflar arasında yer alıyor.

Bu saydığım özellikler, kadınların çalıştığı kurumlarda başarılı bir kariyer elde etmelerini sağlıyor. Bir ülkenin ve toplumun gelişmişlik kriterlerinin başında kadın - erkek eşitliği ile kadınların sosyal ve ekonomik hayatta üstlendikleri rol geliyor. Bu nedenle ülkemizde kadın hakları, cinayetler ve kız çocuklarının eğitim hakkı gibi bazı konularda daha fazla adımın atılması gerekiyor. Daha mutlu ve sağlıklı günler dileyerek tüm kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Gününü kutluyorum.

gulcin-okay-2.jpg

Çamlaraltı Koleji Genel Müdürü Gülçağ Gençer: Eğitim Hakkı Korunmalı

Kadınlarımızın birey olarak ekonomik yaşamın içinde olabilmelerinin başlıca yolu eğitimden geçiyor. Özellikle kız çocuklarının eğitim hakkı ve bireysel özgürlüklerinin verilmesi gibi konular burada öne çıkıyor. Ülke olarak kız çocuklarının ve kadınlarımızın her alandaki haklarının korunması için politikaların uygulanmasına devam edilmesi çok önem taşıyor.

Ülkemizin ekonomik anlamda ileriye gidebilmesi için kadınların iş hayatında daha çok yer alması gerekiyor. Ben de hayatını eğitime adamış bir ailenin ferdi olarak kız çocuklarımızın geleceğe güvenle bakabilmelerinin ve özgür birer birey olabilmelerinin ilk ve en önemli koşulu iyi eğitim almalarından geçtiğini düşünüyorum. Kadınların ülkemizin geleceğinin mimarları olduğunu düşünüyor ve tüm kadınların 8 Mart Kadınlar Gününü kutluyorum.

gulcag-gencer-3.jpg

ARYOM İnşaat Satış Pazarlama Direktörü Gülben Yavuz: Sorumluluklar Arttı

Uzunca bir süredir hayatımızı kısıtlayan pandeminin olumsuz etkilerine rağmen Türk kadınları olarak çalışma hayatındaki görevlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz.

Kadınlar bir yandan iş yaşamında emek harcarken ev hayatında da aktif olarak yer alıyor. Böylece hem iş hem de sosyal yaşantısında zorluklara da maruz kalıyor. Bu dönemde kadınların daha çok desteğe ve dayanışmaya ihtiyacı var. Hem iş yaşamında hem de ev içerisinde bu dayanışmanın daha çok hissettirilmesi gerekiyor. Kadın iş gücü, gerek ekonomik gerekse de toplumsal alanlarda bir lokomotif gibi başı çekiyor. Farklı sektörlerde kadınların yarattığı bu ekonomik güç, hem ev ekonomisine hem de ülkemiz adına çok önemli bir kazanım sağlıyor. Türk kadınları olarak beraberce aşamayacağımız hiçbir zorluk yok. Daha mutlu huzurlu ve başarılı bir gelecek için kadınlarımızın hayatın her alanındaki başarılarının devam etmesini diliyorum.

gulben-yavuz.jpg

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Bilgehan Sezgin Asena: Kadın Hakları Gündemde Olmalı

Ülkemizde ve tüm Dünyada kutlanan 08 Mart Dünya Kadınlar günü, kadın haklarının gündeme getirilmesi açısından önem taşıyor.

Toplumun yarısını oluşturan, bir evi yuva yapan, ekonomik ve sosyal anlamda da birçok katkılar sunan kadınların yalnızca bir gün değil yılın her günü hatırlanması gerektiğini düşünüyorum,

Kadınların, toplumsal, sosyal ve ekonomik haklarının savunulduğu 08 Mart Dünya Kadınlar gününde kız çocuklarının da toplumsal yaşamın bir parçası hale gelebilmeleri için eğitim hakkının korunması çok önemli. İyi eğitim alan kızlar, gelecekte de kendi ayakları üzerinde durabilecekleri bir mesleğe kavuşur ve ekonomiye de katkı sağlar. Toplumun her bireyinin artık daha bilinçli şekilde davranması ve şiddetin her türlüsüne karşı bir duruş sergilemeleri de gerekiyor. Kadınların hayatın her alanındaki rolünün çok büyük olduğunu vurgulayarak, 08 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum.

op-dr-bilgehan-sezgin-asena.jpeg

Gözde Grubu Pazarlama ve Satış Direktörü Burcu Sayılır: Hayatın Her Alanında Varız

Ülke olarak yaşadığımız pandemi ve diğer ekonomik sıkıntılara rağmen Türk kadınları olarak her zaman olduğu gibi ayaktayız ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

İş hayatının en üst noktalarına kadar, her kademede görev alan kadınlarımız aynı zamanda anne ve eş kimlikleriyle de sosyal yaşamın önemli bir parçası. Kısacası kadınlar hayatın her alanında kendilerine önemli bir yer buluyor.

İstihdam ve ekonomik güç anlamında da önemli katkılar sağlayan, aileye her anlamda destek olan, işine, evine ve çocuklarına aynı anda destek olan kadınlarımız her zaman takdir görmeyi hak ediyor.

Toplumumuzun en önemli unsurlarından olan kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü en içten dileklerimle kutlarım.

burcu-sayilir.jpg

La Liva Beauty Studio Kurucusu Nazife Selçuk: Kadın İstihdamı Sıkıntıya Girecek

Yüzde 90'ı kadınlara yönelik olan ve yine kadın çalışanlarla birlikte hizmet verdiğimiz güzellik sektörü olarak önemli bir sorunla karşı karşıyayız.

Danıştay 10. Daire tarafından alınan bir karara göre lazer epilasyon cihazı kullanma yetkisi sadece dermatolog ve estetik cerrahlara verildi. Bu durum, sektörde binlerce kişinin işsiz kalmasına neden olacak. Biz uzmanı olduğumuz işimizi yapmaya devam etmek istiyoruz. Kadınların rutin ihtiyaçlarından biri olan lazer epilasyonun hekimler tarafından yapılma zorunluluğu getirilmesi sektörü bitirmek anlamına geliyor. Güzellik uzmanları olarak hem ekonomiye hem de istihdama önemli katkıda bulunuyoruz. Kadın istihdamını olumsuz etkileyecek olan bu kararın iptal edilmesini talep ediyoruz. Herşeye rağmen çalışan, üreten ve kendi ayaklarının üzerinde duran tüm kadınların 08 Mart Dünya Kadınlar Gününü de kutluyorum.

nazife-selcuk-kopyasi.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.