İş Sağlığı ve Güvenliği  Zirvesi Başlıyor

İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi Başlıyor

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD), iş sağlığı ve güvenliği (İSG) alanında Türkiye’nin ön önemli buluşmalarından biri olan İzmir Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi ve Fuarı’nın üçüncüsünü düzenliyor.

 A Artı Ortak Sağlık Güvenlik Birimi işbirliğiyle, “Çok Geç Olmadan” sloganıyla hazırlanan organizasyon, 20-22 Ekim tarihleri arasında Bayraklı Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Türkiye’nin ve dünyanın en büyük kurum ve kuruluşlarının temsilcileri bir kez daha İzmir’de buluşacak; iyi ve örnek İSG uygulamalarını paylaşacak. 
Her yıl 1000 insanımız ölüyor
Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği konusunun yıllarca önemsenmediğinin altını çizen İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, “Ülkemiz, iş kazaları istatistiklerinde Avrupa’da birinci, dünyada üçüncü sırada. Ne yazık ki her yıl ortalama 100 bin iş kazası meydana geliyor ve yaklaşık 1000 çalışanımızı bu kazalara kurban veriyoruz. 3500-4000 kişi de sürekli iş görmezlik raporu alıyor. Bu acı tablonun en büyük nedeni, İSG kültürümüzün, bilincimizin yetersiz olması” dedi. 


Kazaların yüzde 98’i önlenebilir
Sorunun çözümüne katkı koymak için yola çıktıklarını vurgulayan, iş kazalarının yüzde 98’inin tedbir alınması halinde önlenebileceğini kaydeden Küçükkurt, sözlerini şöyle tamamladı: “Bir işveren örgütü olarak hedefimiz, hem bu konudaki farkındalığın ve bilinç düzeyinin artmasını sağlamak hem de sektörün bileşenlerini bir araya getirerek ekonomiye katkı yapmak. Zirve ile birlikte düzenlenecek fuarda da ekipman, donanım, danışmanlık, ilkyardım firmaları gibi İSG sektörünün tüm tarafları boy gösterecek. Katılımcı firmalar ürünlerini ve hizmetlerini tanıtacak, sektörlerindeki son gelişmeleri sergileyecek.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.