İşadamı İmrak, “Mardin, bize uzak olmasın”

İşadamı İmrak, “Mardin, bize uzak olmasın”

İşadamı Mustafa İmrak, “İzmir’den Mardin’e direk uçak seferlerinin kaldırılması kabul edilemez. Firmaları ve THY’yi gerekeni yapmaya çağırıyoruz” açıklamasında bulundu.

İMS Lojistik ve İMS Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İmrak, geçtiğimiz günlerde İzmir’den Mardin’e yapılan direk uçak seferlerinin kaldırılmasına tepki gösterdi. İmrak, İzmir ve Mardin arasında ekonomik ve kültürel olarak ciddi bir bağ olduğunu ifade ederek, “Maalesef,  uçak firmaları bu kadim kente direk uçuşlarını kaldırdığını kamuoyuna duyurmuştur. Nedeni ne olursa olsun, bu kararın Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında yaşayan biz Mardinlileri derinden üzmüştür. Sadece bizlerin değil; Mardin’i görme arzusu olan her insanın bu karardan üzüntü duyduğunu belirtmek isteriz. Bu karar dolayısıyla kamuoyundan bizlere sayısız şikayet gelmiştir” diye konuştu. 

İmrak, Türkiye’nin dünyanın her bölgesiyle bağ kuran bir ülke olma iddiası taşırken bu uygulamanın kendilerini üzdüğünü belirterek, “Dünyayla bu kadar entegre olma kararlığında olan coğrafyamızda firmaların bu tutumu, ülkemizin batısıyla doğusu arasındaki ticari bağın zayıflamasına neden olduğu kadar, kadim bir kentle kurulan kültürel bağları da zedeleyecektir” sözlerine yer verdi. 

Her kurumun kültürel dayanışma ve kaynaşmaya önem vermesi gerektiğini belirten İmrak, “Bu ülkede hizmet üreten her kişi ve kurum, ülkenin ekonomik yükselişine olduğu kadar kültürel dayanışmasına, kaynaşmasına da önem vermelidir. Ayrıca, hiçbir kar ve kazancın ülkemizin doğusu ve batısı arasındaki bağdan daha değerli olmadığını da belirtmek istiyoruz” açıklamasını yaptı. 

İmrak, başta Türk Hava Yolları olmak üzere tüm firmaların Mardin’e direk uçuş yapması için çağrıda bulunarak, “Ülkemize yarar getirecek adım budur. Mardin, bize uzak olmasın, diyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.