iŞÇiLER, LOKMA YEDiLER DiYE iŞTEN ÇIKARILDI

iŞÇiLER, LOKMA YEDiLER DiYE iŞTEN ÇIKARILDI

Dağıtılan lokmalardan yiyen işçiler işten atıldı.

İşçiler çalışma koşullarını lokma dağıtarak protesto etti. Dağıtılan lokmalardan yiyen işçiler işten atıldı.

Söke- Milas karayolu üzerinde faaliyet gösteren Yüksel Seramik Fabrikası’ndaki, TÜRK-İŞ’e bağlı Türkiye Çimse-İş Sendikası üyesi 19 işçi, bir süre önce işten çıkartıldı. İşten çıkartılan işçiler, fabrika önünde dün eylem yaptı. Eylemde, fabrikada çalışan işçilerin çalışma koşullarının kötü olduğunu, yemeklerde tatlı verilmediğini ileri süren grup, tepkilerini lokma döktürüp, dağıtarak gösterdi. 3 işçi de dağıtılan lokmalardan yedikten sonra işten çıkarıldı. Böylelikle işten çıkartılanların ayısı 22’ye yükselmiş oldu.

Türkiye Çimse-İş Sendikası Alsancak Şube Başkanı İbrahim Coşkun da basın açıklamasıyla eyleme destek verip, “1.5 aydan beri Söke’deyiz. İşten çıkartılan 22 arkadaşımız, mağdur durumda. Sendikalı oldukları için bu arkadaşlarımız işinden oldu. Arkadaşlar çalışma şartlarını bize anlattılar. Fabrikada çalışma koşullarının yaşanabilir olmadığını gördük. Yemeklerinin doğru düzgün olmadığı, duş, soyunma odasının bulunmadığı çalışma şartları var. Sağlık koşullarının çok kötü olduğu bir ortam söz konusu. Silikozis hastalığına karşı fabrikada alınan bir önlem yok. Asgari ücretle çalışılıyor. Bunların üzeltilmesi gerekir” dedi.

Fabrikada sendikalarına üye 180 çalışan olduğunu belirten Coşkun, “Teker teker bu çalışanlar işten çıkartılıyor. Oysa, bu çalışanların tek isteği diğer örgütlü işyerlerinde çalışanlara yakın bir ücret almaktı. İşçilyer kendi aralarında para toplayıp, fabrikanın önünde lokma döktürdü. “Arkadaşlarımıza yemeklerde tatlı verilmiyor” düşüncesinden yola çıkılıp, böyle bir şey yapılıyor. Ancak işveren tarafından döktürülen lokmalardan yedikleri gerekçesiyle 3 işçinin iş akitleri feshedildi. Bu yaşanlara kamuyonunu takdirine bırakıyoruz” diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.