İşçiler mi Haklı, Başkan Dr. Tugay mı?

İşçiler mi Haklı, Başkan Dr. Tugay mı?

Arif Çayan yazdı; İşçiler mi Haklı, Başkan Dr. Tugay mı?

Karşıyaka Belediyesi’nde neler oluyor gerçekten anlamakta güçlük çekiyoruz.

İzmir’in en elit ilçelerinden birisi olan, İzmir’in en iyi çalıştığı düşünülen Karşıyaka Belediyesi’nde.
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay açıklama yapıyor, meclis üyelerinin katıldığı toplantıda. Belediye çalışanları işçilere bir kuruş bile borçlarının olmadığını söylüyor.
İşçiler bunu duyuyor, alacaklarının yeniden hesabını, kitabını yapıyor, hop Karşıyaka Belediyesi’nin önünde bağlı oldukları sendikalarla eylem yapıyorlar.

223406.jpg

‘Başkan Dr. Tugay alacağımızı ver’ diyerek.

İşçinin, çalışanın, sosyal anlamda herkesin yanında olduğunu dile getiren, üstüne basa basa söyleyen CHP’li Karşıyaka Belediyesi’ne de, onun başında bulunan Başkan Dr. Cemil Tugay’a da yakışmayan görüntüler bunlar.

Sendikalarıyla birlikte belediyenin önüne gelen onlarca işçi, alacağımız ödenmiyor, maaşlarımız ödenmiyor, belediye işçilere olan borçlarını ödesin diye sesleniyorsa, ortada bir hesap, bir kitap, bir de sonu olan sonuç var demektir.
Buna karşın Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, meclis üyeleriyle birlikte yaptığı belediye meclis toplantısında hiçbir işçiye borçlarının olmadığını söylüyorsa, ortada ona göre de bir hesap, bir kitap, sonu olan bir sonuç var demektir.

whatsapp-image-2022-12-02-at-13-26-35-2-001.jpeg

Peki, şimdi sormak lazım!

Alacağı olduğunu iddia eden, belediyenin önünde toplanan, bağlı bulundukları sendikaların yöneticileriyle seslerini duyurmaya çalışan Karşıyaka Belediyesi’nin çalışanı işçiler mi haklı?
Başkanlık yaptığı mecliste meclis üyelerine belediyenin hiçbir çalışanına bir kuruş borcu olmadığını söyleyene Başkan Dr. Tugay mı haklı?

whatsapp-image-2022-12-02-at-13-26-31-001.jpeg

Ortada bir eksi, bir artı iki sonuç olamaz.

Ya bu borç var ve işçilere ödenmesi gerekiyor, ya da böyle bir borç yok ve işçilerin canı eylem yapmak istiyor.
Başkan Dr. Tugay’ın bu sorunu çözmek yerine yaptığı açıklamalarla daha da çok arapsaçına çevireceği ise net olan bir şey.
CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısını acil İzmir’e, Karşıyaka’ya gönderip, bu durumu ekşimeden halletmesi gerekir.

Yoksa Başkandan kardeş, işçilerden kalleş olmaz!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum