"İşçiler sendikal tercih nedeni ile işten atılmamalıdır"

"İşçiler sendikal tercih nedeni ile işten atılmamalıdır"

CHP Niğde Milletvekili ve Emek Büroları Merkez Yöneticisi Ömer Fethi Gürer, Çankırı'da işten çıkarılan fabrika da işçileri ziyaret etti.

Türkiye’nin en büyük lastik fabrikalarından Sumitomo’da sendika değiştiren işçiler  işten atıldı. Japon Sumitomo Rubber Industries şirketinin Türk ortağı ile 2012 yılında Çankırı’da temelini attığı Sumitomo Lastik  Fabrikasında sendika değiştiren işçilerin önderlerini  işveren işten attı.
 
Yaklaşık 1400 kişinin çalıştığı fabrikada 900 işçi sendika değiştirdi. İşveren çoğunluğu alan sendikayı istemediği gerekçesi ile sendikal faaliyetlere  katılan bir kısım işçiyi işten attı.12 işçi ile başlayan işten çıkarma sayısı yüze ulaştı.
 
 
CHP Niğde Milletvekili ve Emek Büroları Merkez Yöneticisi Ömer Fethi Gürer, işçilerle görüşmek üzere Çankırı'ya gitti. Sumitomo Lastik Fabrikası’nda sendika yöneticileri ve işçilerle görüşen Ömer Fethi Gürer, sendikal faaliyetlerin işten çıkarılmak için bir sebep olamayacağını söyledi. 
 
 
Her çalışanın istediği sendikaya üye olabileceğini vurgulayan Ömer Fethi Gürer; ”Sendikalar arasında parti olarak biz bir tercihte bulunmaya gelmedik. Bu konu siz emekçilerin kararıdır. İşçilerin tercihine saygılıyız ancak sendikal tercih nedeni ile işten atılmalar olmamalı. Emek en yüce değerdir. Alın terine herkes saygılı olmalıdır. Emeğin baskı altına alınmasına karşıyız. Atılan işçilerin işe alınması için işverene çağrı yapıyoruz. Sorunların aşılması temennimiz ve dileğimizdir" dedi.
 
Gürer, CHP Çankırı İl Başkanı  İlhan Tekin ve yönetim kurulu üyeleri ile de görüştü. Ziyarette Tekin ve yöneticilerde yer aldı. 
 
SUMİTOMO RUBBER AKO ÇANKIRI LASTİK SANAYİ TİCARET ve AŞ.’den atılan işçiler fabrika önünde beklemeye devam ediyorlar.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.