İşçilerden işçilere karşı eylem!

İşçilerden işçilere karşı eylem!

Eylem yapanlara karşı, firmanın işçileri destek eylemi yaptı.

İzmir'de Erişen İnşaat’ın yürüttüğü La Bonita Çiğli projesinde çalışan işçi olduklarını ve maaş alamadıklarını iddia ederek eylem yapanlara karşı, firmanın işçileri destek eylemi yaptı. Firma yetkilileri de, eylem yapan işçilerin taşeron firmaya ait olduğunu ve aralarındaki problemin şirketleriyle bir ilgisinin bulunmadığını belirttiler.

zcsds.jpg

Eylem yapan taşeron işçilere karşı, kendi işçileriyle basın açıklaması yapan Erişen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yılmaz, “Bazı basın kuruluşlarında firmamızın ve şahsımızın ismi geçirerek sosyal medyadan şirketimizde çalıştığı ve maaşlarını alamadığı iddia edilen işçiler firmamız çalışanı değildir firmamızın sözleşme ile alt taşeron olarak hizmet aldığı Yeşil Yapı Resul Bilir firması ve çalışanlarıdır.  Ve firmaya borucumuz yoktur” dedi.

1995 yılından beri Çiğli’de müteahhitlik faaliyetlerinde bulunan Erişen İnşaat imzasıyla Çiğli’de yükselen La Bonita Projesi’nde rezidans konseptindeki konutlar, teslime yaklaşırken, dün inşaat şantiyesinde taşeron firmaya ait çalışanlar paralarını alamadıklarını gerekçesiyle eylem yaptı. Yapılan eylemle ilgili Erişen inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yılmaz’a inşaatta çalışan işçiler de destek verdi.

Eylem yapanlar taşeron firmanın işçileri

"Firmamızın bugüne kadar gerek kurum ve kuruluşlara ödenmemiş herhangi bir borcu yoktur" diyen Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: “Mahalli basında firmamızın ve şahsımın da ismini geçirerek sosyal medyadan şirketimizde çalıştığı ve maaşlarını alamadığı iddia edilen işçiler firmamız çalışanı değildir firmamızın sözleşme ile alt taşeron olarak hizmet aldığı Yeşil Yapı Resul Bilir firması ve çalışanları üstlendikleri ince işleri sözleşmeye uygun kalitede ve sürede yapmadıkları için hukuki süreç başlatılmıştır.

Taşeron firmaya ödenmemiş borcumuz yok

Firmamızın tezahürlerinde gecikmeye sebebiyet vermeleri ve eksik hatalı imalatları nedeniyle firmamız zarar görmüş ve yasal süre devam etmektedir hem haksız hem de gerçeğe aykırı beyanlarla firmamızın prestijini sarsmaya çalışan yeşil yapı ve sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca firmamızın bugüne kadar gerek kurum ve kuruluşlara ödenmemiş herhangi bir borcu yoktur. Devam etmekte olan La Bonita projemiz teslimata yaklaşmış Eylül sonunda mal sahiplerine en güzel şekilde teslimatı için çalışmalarımız devam etmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum