İSGİP, DERİ SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİNE TANITILDI

İSGİP, DERİ SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİNE TANITILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın iş kazaları ve meslek hastalıkları nedeniyle her yıl yaşanan can ve mal kayıplarını en aza düşürmek amacıyla hayata geçirdiği İş Sağlığı ve Güvenliği İyileştirme Projesi (İSGİP)’nin tanıtımı İZBAŞ’ta yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın iş kazaları ve meslek hastalıkları nedeniyle her yıl yaşanan can ve mal kayıplarını en aza düşürmek amacıyla hayata geçirdiği İş Sağlığı ve Güvenliği İyileştirme Projesi (İSGİP)’nin tanıtımı İZBAŞ’ta yapıldı.

İSGİP Projesi Tanıtım toplantısına İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Proje Koordinatör Yardımcısı Nihat Eğri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Güvenliği Uzmanı Neslihan ÇELİKSOY, Proje Yöneticisi Kamil Sami EKEMEN, İzmir Serbest Bölge Müdürü Mehmet Sivri, Gümrük Müdürü Melahat Özdemir ile deri sektöründen firmaların temsilcileri katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri İSGİP Projesinin, Tekstil, Deri, Mobilya, Gıda Ürünleri ve İçecek İmalatı ile Kimya Ürünleri İmalatı Sektörlerine yönelik hazırlandığını; sektörlerin yoğun olarak faaliyet gösterdikleri illerde yürütüleceğini ve Deri İmalatı ile Kimya Ürünleri sektörleri için pilot il olarak İzmir’in seçildiğini belirttiler. 

Yapılan sunumlarda Proje kapsamında, ilgili sektörlerde faaliyet gösteren firmaları muhtemel iş sağlığı ve güvenliği denetimlerine hazır hale getirmeyi ve varsa eksikliklerini tamamlamalarının amaçlandığı anlatıldı. 

 

İSGİP Projesi ile İşletmelerde iş sağlığı ve güvenliğini tehdit eden risklerin ve alınması gereken tedbirlerin tespit edileceği; acil durum planlarının hazırlanması ve işletmeler için iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi oluşturulması konusunda yol gösterileceği ifade edildi. Proje içinde her sektörden seçilen 5 firmaya İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü uzmanları tarafından ücretsiz danışmanlık hizmeti verileceği; çalışmaların sonunda işletmelere herhangi bir yasal yaptırım uygulanmayacağı belirtildi.

 

İSGİP Tanıtım Toplantısı’nda konuşan İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli “İş sağlığı ve güvenliği çalışmalarına gereken önemin verilmemesi sonucunda iş kazaları meydana gelmekte ve meslek hastalıkları oluşmaktadır. İş kazaları ve meslek hastalıkları hem ekonomik hem de sosyal açıdan işletmelere, ülkelere ve bütünde tüm insanoğluna maddi ve manevi kayıplar verdirmektedir.” dedi. İş sağlığı ve güvenliği kültürünün bir işletmede işveren ile çalışanın oluşturacakları ortak bir değer, ortak bir bilinç olduğunu belirten Eyüp Sevimli “Bu ortak bilinç sayesinde şirketler kalitelerini, itibarlarını, rekabet güçlerini ve karlılıklarını artıracaklardır. Çalışanların sağlığına değer veren bir işletmede güvenli bir çalışma ortamı sağlanır, çalışan motivasyonu ve beraberinde verimlilik artar.” dedi. İSGİP Projesi’nin İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi’nin ülke genelinde uygulanması ve yaygınlaştırılması konusunda örnek olmasını temenni ettiğini belirten Eyüp Sevimli, Proje yetkililerine başarılar diledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.