IŞİD Camilerin İçlerine Bile Yapmış!

IŞİD Camilerin İçlerine Bile Yapmış!

IŞİD'in açtığı o tüneller ortaya çıktı!

Irak ordusu ve Peşmerge Güçleri'nin birlikte başlattığı Musul operasyonu devam ederken, IŞİD'in kaçmak ve hava saldırılarından korunmak amacıyla köylerde ve kasabalarda açtığı yüzlerce tüneli Sputnik tarafından görüntülendi.

Musul operasyonu on altıncı gününe girerken, Irak Ordusu ve Peşmerge Güçleri tarafından şimdiye kadar 81 köy ile 3 kasaba IŞİD'den kurtarıldı. Ele geçirilen köy ve kasabalarda IŞİD'in kaçmak ve hava saldırılarından korunmak amacıyla tüneller yaptığı ortaya çıktı. Ele geçirilen tünellerin yakın bir zamanda yapıldığı anlaşılırken, IŞİD'in tünellerin içinde yattığı da anlaşıldı.
 
 
CAMİNİN İÇİNDEN BİLE TÜNEL KAZILMIŞ
 
Musul'a 10 kilometre yakınlıkta bulunan Hemdaniye köyü 8 gün önce Peşmerge güçleri tarafından IŞİD'in elinden alınmıştı. Sputnik, tünel bulunan köye girerek IŞİD'in yapmış olduğu tünelleri görüntüledi. Hemdaniye köyünde köy camisinin içinde bile 1 metre genişliğinde ve 300 metre uzunluğunda tüneller yapıldığı ortaya çıkarıldı. Tünellerin içinde IŞİD'in yaşam malzemeleri görülürken, tünelin içinde elektrik çekildiği de saptandı.
 
'TÜNELLERDE YAŞAMIŞLAR'
 
Tünellerle ilgili Sputnik'e konuşan Hemdaniye köyü Peşmerge sorumlusu Merdem Fevzi, köyü şiddetli çatışmalar sonucu IŞİD'den kurtardıklarını belirterek, şöyle konuştu: "IŞİD bu köyde çok direndi ancak başarılı olamadı. 30 IŞİD militanının hepsi öldürüldü. Çoğu cenaze hala köyde duruyor. Şimdi köyde mayın ve bombalı tuzakların temizliyoruz. Köyün birçok yerinde tüneller de ortaya çıkardık. IŞİD, hava saldırılarından korunmak ve gerektiğinde kaçmak için yüzlerce metre uzunluğunda tüneller kazmış. Gerektiğinde tünellerde yatmış ve içinde yaşamışlar. IŞİD tünel kazarken çıkan toprağı da torbalara doldurarak istiflemiş"
  
OPERASYONDAN KISA BİR SÜRE ÖNCE KAZILMIŞ
 
Tünellerin Musul operasyonunun başlamasından kısa bir süre önce yapıldığının tespit edildiğine dikkat çeken Fevzi, IŞİD'in birçok yerde tüneller yaptığını dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.