IŞİD Hidrojen Bombası Yapıyormuş

IŞİD Hidrojen Bombası Yapıyormuş

IŞİD'e katılan ve sözde teknoloji emiri yapılan örgütle ters düşünce kaçan Ersen Çelik'in ifadesi ortaya çıktı. Çelik kan donduran açıklamalarda bulundu.

Radikal İslamcı terör örgütü IŞİD'in teknoloji emiri olduğu öne sürülen Ersen Çelik Türkiye'ye giriş yapmasının ardından polis tarafından gözaltına alındı. 

Geçtiğimiz yıl 13 yaşındaki kardeşiyle Türkiye'ye kaçan Çelik, örgütün teknoloji emiri olduğunu öne sürdü. 

Polis tarafından yapılan araştırmalarda Ersel'in 2014 yılı içerisinde kardeşiyle önce İstanbul'a giderek 2 adet model helikopter alarak Suriye'ye döndüğünü belirledi. Polis ayrıca Ersel'in Suriye'ye ilk geçişinin 2012 yılında olduğunu ve o dönem el Nusra içerisinde yer alan teröristin daha sonra IŞİD'e katıldığını belirledi.

PKK ile savaşmaya gitmiş...

Suriyeye ilk defa geçmesinin ardından hakkında arama kararı çıkartılan Çelik, Türkiye döner dönmez yakalanmasının ardından PKK'ya karşı savaşmaya gittiğini açıkladı. Çelik ayrıca, Suriye'ye ilk geçtiği anda El Kaide kampına götürüldüğünü ve burada kendisine ajan muammelesi yapıldığını söyleyerek, canlı bomba olmasını istediklerini ve kabul ettiklerinde ajan olmadığını anladıklarını ifade etti. Çelik bu sürecin ardından savaş olmamasıyla beraber Türkiye'ye geri döndüğünü ve 6 ay sonra tekrar Suriye'ye geçerek IŞİD'e katıldığını söyledi.

Teknoloji emiri yapmışlar

IŞİD'e katılmasının ardından IŞİD'in sözde Halep Valisi'nin yanına götürüldüğünü anlatan Ersen Çelik, burada maket uçak kullanarak mayın taraması ve casusluk yapabileceğini söyleyince kendisinin Teknoloji Mecmuası Emiri yapıldığını aktardı. Çelik Teknoloji Mecmuası Emiri olarak görevinin harekete duyarlı mayın, kameralı silah sistemleri, gece görüş sistemleri gibi bilgileri tek çatı altında toplamak olduğunu anlattı.

IŞİD Türkiye PYD'ye kapı açınca saldırma kararı almış

Ebu Yahya isimli sözde Halep Valisinin kendisini en son Türkiye sınırındaki askeri hareketliliği gözleme görevi verdiğini aktararak, Türkiye'ye saldırı yapılacağını anlayınca her iki casus uçağını da bilerek düşürdüğünü öne sürdü. İki Suudi Arabistan vatandaşının kullandığı casus uçakların kameralarını tamir etmek bahenesiyle bozduktan sonra örgütün kendisinden şüphelendiğini ve görevden aldığını öne süren Çelik, yerine getirilen telefon tamircisi Bülent isimli bir kişinin Türkiye'deki akrabaları üzerinden maket uçak siparişi verdiğini söyledi. Sözde eski teknoloji emiri, yeni sipariş edilen uçakların Kilis'e karşı saldırı yapılırken kullanılacağını söyleyerek, uçak modellerinden birinin 50 diğerinin 17 kilo patlayıcı taşıma kapasitesi olduğunu ve IŞİD'in uçak parçalarını Membiç'e götürerek tersine mühendisle seri üretime başlayacaklarını ifade etti.
 
"Bombalı araçlar garajda bekliyor..."

IŞİD'in kendisinden Türkiye'de eylem yapması için 10 kişilik canlı bomba ekibi kurmasını istediğini öne süren sözde teknoloji emiri, canlı bombaların üçünün Halep'te olduğunu, geri kalanın ise Rakka'dan gelenlerden oluştuğunu söyleyerek hepsinin yapancı uyruklu olduğunu söyledi. Canlı bombaların Türkiye'ye geçmesi durumunda hepsini ihbar ederek yakatalacağını iddia eden sözde eski emir, Türkiye'de eylem hazırlığında olan 25 kişinin Membiç köyünde eğitimde olduğunu ifade etti.  Membiç'te eylem hazırlığında olan çok sayıda Rus ve Çeçen intihar birlikleri olduğunu öne süren Çelik, bunların tamamının Türkiye'de eylem hazırlığında olduğunu öne sürdü. Türkiye'de kullanılacak bomba yüklü araçların ise Suran kasabasına bağlı köylerde garajlarda bekletildiğini söyleyen sözde eski emir daha büyük iddialarda da bulundu.
 
"IŞİD'de hidrojen bombası yapıyorlar"

IŞİD'in ele geçirdiği bölgelerde Esat'tan el koyduğu füzelerin Membiç'te konuşlandırıldığını belirten IŞİD'li terörist, Rakka'da bulunan bir fabrikada Çeçenistan uyruklu bir adamın, kimyasal maddelerle bir şeyler hazırladığını söyleyerek aynı fabrikada oldukça ölümcü klor gazı bulunduğunu da söyledi. Çelik ayrıca, Halep Elektrik Santrali'nde büyük tesirli bir hidrojen bombası üzerinde çalışıldığını ve patlaması durumunda 60 kilometrekare alan içerisinde hiçbir canlı bırakmayacağını öğrendiğini aktardı.  

"IŞİD'in uçuşa hazır 3 savaş uçağı var"

IŞİD'li teröristlerin Suriye Devleti'nden gasp ettiği 71 uçak arasında çalışır halde bulunan 3 savaş uçağının havalanmaya hazır halde Tabka Havaalanı'nda beklediğini öne süren Ersen Çelik, Rai bölgesinde örgütün Azeri uyruklu militanları tarafından, kendisinin adını bilmediği, patlayıcı sıvı madde üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'ye sokulan maddeleri saydı

Çelik Türkiye'ye uzun namlulu silahlar, TNT ve Glikon gibi patlayıcı maddeleri ile el bombaları sokulduğunu söyleyerek, bunların ülkeye 10 ve 20 kiloluk çantalar içerisinde Elbeyli üzerinden Türkiye'ye sokulduğunu iddia etti. 
 
Uçakları Türkiye'ye eylem olunca yere çakmış

İstanbul'dan satın aldığı uçakları Türkiye'ye saldırma planı yapıldığında 500 metreden yere bilerek çaktırdığını ve kullanılmaz hale getirdiğini söyleyerek, söz konusu uçaklarla Türkiye'nin sınırları gözetlendiğini anladığı için bunu yaptığını anlattı. Çelik bu olay üzerinde kendisine hırsızlık suçlaması yöneltidiğini ve bu yüzden görevden alındığını, olayın hemen ardından da kardeşini ve ailesini alarak Türkmenler'in kendisine yardım etmesi sayesinde Türkiye'ye geçebildiğini söyledi. Çelik ayrıca yaptığı her şeyi Türkiye için yaptığını söyledi.

Mahkemesi devam ediyor...

İfadesinin tamamlanasının ardından adli işlemler için sevk edilen IŞİD'li terörist, savcılıkta da ifade vermesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemesi devam eden Çelik, "Terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla 15 yıl hapisle yargılanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.