IŞİD Musullular'ı Canlı Kalkan Olarak Kullanmaya Başladı

IŞİD Musullular'ı Canlı Kalkan Olarak Kullanmaya Başladı

IŞİD korkunç bir harekete daha imza attı.

Musul sakinleri, Irak ve Kürt güçleri çevre köyleri ele geçirerek kente doğru ilerlemelerini sürdürürken, IŞİD'in sivilleri canlı kalkan olarak kullanmaya başladığını söylediler.
Reuters'ın haberine göre, telefonla bağlantı kurulan Musul sakinleri, koalisyon güçlerinin daha kente 20 ilâ 50 km uzakta olmaları nedeniyle, 100 kadar ailenin kentin saldırılara en açık güney ve doğu kesimlerinden merkeze taşındıklarını söyledi.

IŞİD militanlarının kentten ayrılmak isteyenlere engel olduklarını söyleyen Musul sakinlerinden biri de, militanların sivilleri kendilerinin kullandığı ve yeni boşalttığı binalara gönderdiklerini söyledi.

IŞİD İNSANLARI CANLI KALKAN OLARAK KULLANMAYA BAŞLADI

Musul üniversitesi yakınlarında oturan Ebu Mahir adlı Musullu, "Belli ki DEAŞ insanları canlı kalkan olarak kullanmaya başladı çünkü aileleri hedef olması muhtemel binalara yerleştiriyorlar" dedi.

HALK MUSUL'DAN AYRILAMIYOR

Washington'a ABD savunma bakanlığı sözcüsü Jeff Davis de sivillerin canlı kalkan olarak kullanıldığını bildiklerini söyledi. "Bu birkaç haftadır devam ediyor, sivillerin kentten çıkmalarının zorla engellendiğini ve Musul'dan ayrılamadıklarını biliyoruz" dedi.

Musul'da halen 1.5 milyon nüfus var. Uluslararası Göç Örgütü (IOM) İslam Devleti militanlarının on binlerce kent sakinini canlı kalkan olarak kullanabileceğini bildirdi. IOM, daha önce Iraklı Kürt güçlere karşı kimyasal silah kullandıkları bilinen örgütün, yine bu silahlarla saldırmasının olası olduğunu belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.