IŞİD Türkiye'yi Kana Bulayacaktı

IŞİD Türkiye'yi Kana Bulayacaktı

Ramazan ayı içerisinde İstanbul'da kanlı eylem gerçekleştirme hazırlığında olan IŞİD, polis tarafından düzenlenen çifte operasyonla hezeyana uğradı.

Polis tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 9 IŞİDli terörist etkisiz hale getirilirken bu 9 teröristten 5'inin canlı bomba eylemi düzenleyeceği belirlendi. 

2 hücreye eş zamanlı baskın

Bahsi geçen 9 teröristten 3'ünün bir hücrede 6'sının ise başka bir hücre evinde olduğunu belirleyen polis ekipleri iki hücrenin farklı zamanlarda Türkiye'ye giriş yaptığını belirledi. Polis tarafından teknik ve fiziki takibe alınan teröristlere ilk olarak 10 gün önce operasyon düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Biri lider konumunda 2 Çeçen

Polis tarafından düzenlenen ilk operasyon 3 kişilik hücre evine gerçekleştirildi. Evde yakalanan teröristlerin Suriye'den Türkiye'ye geçtiklerinin belirlenmesinin yanı sıra teröristlerden birinin örgütte lider konumunda olduğu diğer ikisinin ise Çeçen uyruklu olduğu ortaya çıktı. Şahıslar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Yol kenarında bulunan intihar yeleğinin sahibi...

Baskın düzenlenen diğer evde ise yakalanan 6 teröristin daha önce Mersin otobanında yolda bulunan intihar yeleğinin sahibi olduğu ortaya çıktı. Polisin yaptığı sorgu sonucu teröristlerin karayolu ekiplerini polis zannederek ceketi yola fırlattığı ortaya çıktı.

İstanbul'u kana bulayacaklardı

İstanbul polisinin yaptığı sorguda teröristlerin öncelikli hedefinin İstanbul'da gerçekleştirilmesi planlanan ve İstanbul Valiliği'nin yasakladığı Onur yürüyüşü olduğu ortaya çıkarken evde yapılan aramalarda evde intihar yeleği ve el yapımı patlayıcı yapmında kullanılan materyal elde edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.