Işid'den hristiyan katliamı... Onlarca ölü ve yaralı var

Işid'den hristiyan katliamı... Onlarca ölü ve yaralı var

Terör örgütü Işid, katliama, dünyanın başına bela olmaya devam ediyor.

Uluslararası haber ajansları, Minya kentinde içerisinde Hristiyanların olduğu otobüsün tarandığını bildiriyor. Resmi açıklamaya göre saldırıda en az 26 can kaybı var, 26 kişi de yaralı. Terör örgütü IŞİD, geçen ay iki ayrı kiliseye bombalı saldırı düzenlemiş ve en az 46 kişi yaşamını yitirmişti.

Mısır'da Kıpti Hristiyanları taşıyan otobüse silahlı saldırı düzenlendi. Minya eyaletinde gerçekleşen saldırıda en az 26 can kaybı var. Hastaneye taşınan 26 yaralıdan bazılarının durumu ağır.

İki otobüs ve bir kamyonla kiliseye seyahat eden Hristiyanları hedef alan saldırıyı kaç saldırganın yaptığı henüz açıklanmış değil.

Reuters haber ajansına konuşan görgü tanıkları, Hristiyanların Saint Samuel manastırına dua etmeye giderken saldırıya uğradığını aktardı.

Saldırı sonrası çekilen ilk görüntüleri yerel televizyonlar ekrana getirdi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, otobüsün yandığı dikkat çekiyor.

Minya, başkent Kahire'ye 250 kilometre mesafede bulunuyor ve ülkenin orta kesiminde.

Mısır'da Tanta ve İskenderiye kentlerinde bulunan iki Kıpti kilisesinde geçen ay bombalar patlamıştı. Terör örgütü IŞİD'in üstlendiği kanlı saldırılarda en az 46 kişi yaşamını yitirmişti.

İlk patlama, başkent Kahire'ye yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Tanta'da bulunan St George Kıpti Kilisesi'nde, Palmiye Ayini sırasında gerçekleşmişti. Birkaç saat sonra ise bu kez İskenderiye'deki St Mark Kıpti Kilisesi önünde bomba patlamıştı.,

IŞİD, geçen yıl Aralık ayında Kahire'deki bir kiliseye yine ayin sırasında bombalı saldırı düzenlemişti. Patlamada, 25 kişi ölmüştü.

Kıpti Hristiyanlar, Mısır nüfusunun yaklaşık yüzde 10'unu oluşturuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.