Işid'den Irak'ta Kanlı Saldırı

Işid'den Irak'ta Kanlı Saldırı

Terör örgütü IŞİD'in Irak'ta düzenlediği kanlı saldırıda en az 50 kişi hayatını kaybetti.

Irak'ın başkenti Bağdat'ın doğusundaki Sadr bölgesinde kanlı saldırı düzenledi. Meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 50'ye yükseldi. Saldırıda 60'tan fazla kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

irak-ta-bombali-saldiri-en-az-16-olu-40-yarali--2154512

Irak güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bağdat'ta çoğunluğu Şiilerden oluşan Sadr bölgesindeki Uraybe halk çarşısında bomba yüklü araç infilak ettirildi.

Reuters'ın hastane kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, saldırı sonucunda 50 kişi hayatını kaybetti. Yaralı sayısının 60’dan fazla olduğunu aktaran yetkililer, ölü sayısının daha da artmasından endişe edildiğini belirtti.

Irak İçişleri Bakanlığı'na bağlı polis güçleri, saldırının meydana geldiği bölgede güvenlik çemberi oluşturdu. Yaralılar ambulanslarla çevredeki El Kadisiyye ve El Kindi hastanesine kaldırıldı.

'BİR İNTİHAR SALDIRGANI Şİİ MİLİTANLARI HEDEF ALDI'

Bu arada IŞİD’e yakınlığı ile bilinen ‘Amaq Haber Ajansı’, bir intihar bombacısının Şii militanları hedef aldığını iddia etti. Ancak bölgedeki yetkililer, hayatını kaybedenlerin büyük bölümünün kadın olduğuna dikkat çekti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.