IŞİD'e Katılmak Suçlanan Rus Seksi Çamaşırlarını Kanıt Sundu

IŞİD'e Katılmak Suçlanan Rus Seksi Çamaşırlarını Kanıt Sundu

Rus kadın, Türkiye'den Suriye'ye geçmek için uğraşırken yakalandı, seksi iç çamaşırlarını kanıt gösterdi.

Terör örgütü DEAŞ'a katılmak için Suriye'ye gitmeye çalışmakla suçlandı... Türkiye'de yakalandı... İşte 20 yaşındaki Rus gencin, Moskova'da çıkarıldığı mahkemedeki ifadeleri...

Rusya'da geçen yıl terör örgütü DEAŞ'a katılmaya çalışırken Türkiye-Suriye sınırında yakalandığı iddia edilen Rus üniversite öğrencisi, Moskova'da mahkemeye çıktı.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, 20 yaşındaki Varvara Karaulova, mahkemede yaptığı savunmada, Suriye'ye DEAŞ'a katılmak için değil, internette tanışıp 'evlendiği' Airat Samatov ile buluşmaya gittiğini öne sürdü.

İki kez DEAŞ'a katılmaya kalkıştığı öne sürülen genç kadın, intihar bombacısı olmadığına kanıt olarak da "eşini etkilemek için" yanında götürdüğü seksi iç çamaşırını ve mayoyu gösterdi.

Moskova Devlet Üniversitesi'nde felsefe okuyan Karaulova, "Onu üç yıldır seviyorum" dediği Samatov'u "DEAŞ'a karşı silahlı mücadele veren bir doktor" olarak tanımladı.

Daily Mail'in haberine göre, geçen yıl Suriye'ye gitmek için Moskova'daki evinden kaçan Karaulova, İngiliz istihbaratının yardımıyla sınırın Türkiye tarafında, beraberindeki 13 Rus'la birlikte yakalandı.

Moskova'ya dönünce "devlet korumasına alınarak" hakkında suçlamada bulunulmayan Karaulova, Rus istihbaratının talebi üzerine tekrar gözaltına alındı. Terör suçlamalarıyla yargılanan Karaulova'nın 10 yıl hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

Artık Aleksandra İvanova adıyla anılan Karaulova, Stalin döneminde siyasi mahkûmlara işkence yapılan Lefortovskaya Cezaevi’nde tutuluyor.

Karaulova'nın ailesi, Türkiye'de yakalandıktan sonra Moskova'Ya getirilen kızlarının Rus istihbarat servisi FSB'nin talimatı üzerine Samatov ile temasta kaldığını savundu.

Karaulova'nın Rusya'da yaşayan babası Pavel Karaulov'un geçen sene kızını bulmak için Türkiye'ye gittiği ancak Suriye'ye girmesine izin verilmediği için Moskova'ya döndüğü belirtildi.

Karaulova, mahkemedeki savunmasında, "Ben terörist değilim. Ve hiçbir zaman da olmayacağım" dedi.

Samatov'un, intihar bombacıları yetiştiren DEAŞ bağlantılı bir gruba mensup olduğu ifade ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.