IŞİD’in First Lady’si konuştu: Hayal ettiğimiz gibi değildi!

IŞİD’in First Lady’si konuştu: Hayal ettiğimiz gibi değildi!

IŞİD’ın sözcülüğünü yapan ABD vatandaşı John Georgelas’ın "IŞİD’in First Lady’si" olarak anılan eşi Tania, terör örgütüne katılma ve Türkiye üzerinden kaçış hikayesini açıkladı.

IŞİD geçtiğimiz yıl yeni bir sözcü atadığını açıklamış, yeni sözcünün ilk sözleri de ‘Hedefimiz bundan böyle Türkiye' olmuştu. Örgüt içinde kod adı Ebu Hasan el Muhacir olan bu kişinin gerçek ismi ise John Georgelas'tı.
isidfirstlady.jpg

GEORGELAS ÖRGÜTE NASIL KATILDI?
 

ABD’de gerçekleşen 11 Eylül saldırılarının ardından radikalleşmeye başlayan Georgelas, ismini Yahya el Bahrumi olarak değiştirdi ve bir çöpçatanlık sitesinde kendine eş aramaya başladı.

Bu noktada yolu İngiltere’de yaşayan Bangladeş asıllı Tania ile kesişti. İkilinin internet üzerinden başlayan ilişkisi gelişerek evliliğe kadar gitti. 2004 yılında Londra’da evlenen ikilinin 3 çocuğu oldu. Tania ve John’un IŞİD’e karşı olan sempatisi çocuklarını örgütün ideolojisiyle yetiştirmelerine neden oldu ve sonunda o sırada 4. çocuğuna hamile olan Tania, John ve diğer 3 çocuğunu da alarak Suriye’ye geçti. Tania, burada başından geçenleri The Atlantic’e anlattı. İşte “IŞİD’in First Lady’sinin” kendi anlatımıyla Suriye geçirdiği o günler…
tanya3.jpg

‘CİHAD İÇİN DOĞURDUM'
“Evlendikten sonra hayalimiz kendimize ait bir ev ve bahçemizin olması, birçok çocuk sahibi olmak ve onları savaşçı, bombacı ya da suikastçı olarak yetiştirmekti. 3 çocuğum dünyaya geldi. Dördüncüsüne de hamileydim. Çocukluğumda ırkçılığa çok maruz kaldım. Hep dışlandım. Bunların intikamını almak için kendime bir yol arıyordum. 11 Eylül saldırıları olduğunda 17 yaşındaydım. Ertesi gün okula gittiğimde bir arkadaşıma ‘Ne kadar kötü değil mi bu olanlar' dediğimde bana ‘Nesi kötü?' diye yanıt verdi. İşte o andan itibaren cihad fikri içime işledi.

John ile çöpçatan sitesinden tanıştığımızda ikimizin de tek hayali IŞİD topraklarında yaşamaktı. Çocuklarımız küçüktü ve ben 5 aylık hamileydim ama John'un ısrarına dayanamadım. Suriye'ye gittik. Zaten çocuklarımı doğurmamın tek amacı vardı. Onları mücahid yapabilmek… 2013 Ağustos'ta Suriyeli bir generalin terk ettiği evine Azez kentinde yerleştirildik. Ne su ne elektrik vardı. Hiç hayal ettiğimiz gibi değildi. Sonunda dayanamadım. John'a gitmek istediğimi söyledim. Beni sınıra kadar getirdi. Kendisi orada kaldı.

Döner dönmez ondan boşandım. Yeniden bir çöpçatan sitesine girdim ve ‘4 çocuğum var ve kocam yeni Usame Bin Ladin olmak için beni terk etti' diye yazdım. Tam 1300 cevap geldi. Biri Craig isimli bir bilgisayar firması çalışanıydı. Eşimin IŞİD'e katıldığını söyledim. Bana ‘sorun yok' dedi. Şimdi onunla beraberim ve birlikte kiliseye gidiyoruz. Çocuklarım hâlâ hayatta, Suriye'den kurtuldum… Bardağın dolu tarafını görmeyi tercih ediyorum. Ama John'u hâlâ seviyorum…”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.