IŞİD'in İnfaz Videosunda Bir İlk

IŞİD'in İnfaz Videosunda Bir İlk

IŞİD yayınladığı infaz videolarında bir ilki gerçekleştirdi.

İslamcı terör örgütü IŞİD yakaladığı savaş esirlerini çocuklara öldürtürken kendi tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. İslamcı terör örgütünün son yayınladığı infaz videosunda kullandığı bir İngiliz çocuk dünya gündemine oturdu, terör örgütü şu ana kadar yayınladığı infaz videolarında ilk defa batılı bir çocuğu kullandı.

İngiliz gazete yakaladı

İngiltere merkezli bir gazete radikal islamcı terör örgütünün kanlı infaz videosundaki çocuğu fark ederek haberleştirdi. İlk kez batılı bir çocuğu kullanan terör örgütnünün infaz videosunda turuncu tulum giydirilen ve dizlerinin üzerine oturtulan 5 savaş esirinin arkasında 5 çocuk görülüyor. Çocuklar arasında adı Ebu Abdullah el Britani olarak adı geçen çocuk dikkat çekiyor. IŞİD tarafından ilk defak infaz videolarında kullanılan batılı çocuk İngiltere gündemine de oturdu.

İngiliz BBC televizyonu konuyla ilgili olarak çocuğun kimliğinin teyit edilemediğini ve İngiltere'nin Yabancılar Ofisi'nin konuya dair açıklama yapmadığını belirtti.

Kürtleri öldürdüler

Çocukların infaz ettiği 5 tutsağın Kürt tutsaklar olduğu öğrenilirken videoda, Ebu el Bara el Tunisi olarak anılan çocuklardan biri Kürt tutsaklara Arapça seslenerek, daha fazla şiddet yemini ediyor ve onlara yönelik savaşın henüz başlamadığını söylüyor. Videoda çocukların adları şöyle geçiyor: “Ebu İshak Masri (Mısırlı), Ebu Abullah el Britani (Britanyalı), Ebu Fuad el Kürdi (Kürt), Ebu el Bara el Tunisi (Tunuslu) ve Yusuf el Özbeki (Özbek).”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.