Işıkkent Koleji öğrencisinden Cinsiyet Eşitsizliği projesi

Işıkkent Koleji öğrencisinden Cinsiyet Eşitsizliği projesi

Işıkkent Eğitim Kampüsü Ortaokul öğrencisi Yasemin Sönmez MYP (Orta Yıllar) Programı projesi için seçtiği konu, tasarladığı broşür ve yaptığı röportaj ile "Haklarınızın Farkında Mısınız?" diye seslendi.

Işıkkent Koleji tarafından uygulanan ve 11 ila 16 yaşları arasındaki öğrenciler için tasarlanmış, öğrencileri yaratıcı, eleştirel ve dönüşümlü düşünenler olmaya teşvik eden bir öğrenim çerçevesi sunan MYP (Orta Yıllar) Programı kapsamında kampüs ortaokul öğrencilerinden Yasemin Sönmez'in seçtiği Cinsiyet Eşitsizliği Zorbalığı ve Şiddet konulu projede, son zamanlarda ekranlarda sıklıkla duyduğu kadın cinayetlerinden yola çıktığını ve bir kız çocuğu olarak durumdan ciddi anlamda rahatsızlık duyduğunu belirtti.

eba1ff97-8906-46c8-acaa-b02a140d847c.jpg

Tasarlamış olduğu broşürde şiddette maruz kalmaları halinde bireylerin başvurabilecekleri mercileri tanıtan ve telefon numaralarını vurgulayan öğrenci Eğitimci yazar aynı imanda Tv Programcısı Pınar Yeşiltay Sevim ile de gerçekleştirdiği röportajda cinsiyet ayrımcılığına nasıl dur denilebileceğini irdeledi. Öğrenci Yasemin Sönmez, yaptığı araştırma, gözlem, röportaj ve okumalar sonucunda geldiği noktayı şöyle özetledi:

“Cinsiyet Ayrımcılığı bir tür psikolojik şiddettir. Şiddetin hiç bir türü kabul edilemez. Şiddetten ve ayrımdan uzak bir dünya için ilk koşul bilinçlenmek, karşı çıkmak ve önlem almaktır. Bu nedenle haklarımızı bilmeli ve haklarımıza sahip çıkmalıyız.

Cinsiyetçi söylemlerden uzak durmalı ve çevremizdeki bireylere örnek olmalıyız.

Cinsiyet ayrım zorbalığına kadınlar kadar erkeklerin de maruz kaldığı görülmektedir. Çözüme sadece bilinçli anne babaların yetiştirdiği cinsiyet eşitliğine inanan çocukların farkındalığı ile ulaşılabilir.

UNUTMAYALIM Kİ,

Konu “Erkek ya da Kadın” Olmak Değil,

İnsan Olabilmeyi Başarmaktır.”

fe07f8c8-568d-47e9-95f2-575790841df8.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.