Isırgan Otu çorbasını Nelipide Gurme’de deneyimleyin

Isırgan Otu çorbasını Nelipide Gurme’de deneyimleyin

Senelerden beri tedavi ve şifa amacıyla tüketilen ısırgan otunun bilinmeyen ve gün yüzüne henüz çıkmamış yararlarının yanı sıra çorbası da dillere destan bir lezzete sahip.

Nelipide Gurme’nin yöresel ot menüsünde kendine yer bulan ısırgan otu çorbası, farklı lezzetiyle hem hafif hem de doyurucu bir öğün olarak sevenleri için ideal bir seçenek oluyor. 

Mayıs ile ağustos aylarında çiçek açan ve yıl boyunca yetişen ısırgan otu, çorbasıyla da dillere destan bir lezzete dönüşüyor. Nelipide Gurme’nin menüsünde kendine yer bulan ısırgan otu çorbası, usta eller tarafından Nelipide Gurme mutfağında ısırgan ve mısır ununun harmonisiyle hazırlanıyor. 

Lezzetiyle de faydasıyla da sınırlara meydan okuyor…

Yöresel tatların özlemini çekenlerin beğenisini kazanan ısırgan otu çorbasının yararları da saymakla bitmiyor. Isırgan otu; vücudun su dengesini sağlarken, içerdiği yüksek miktardaki demir sayesinde kansızlığı gidermeye yardımcı oluyor. Bağışıklık sistemini de güçlendiren ısırgan otu, antioksidan etkisi sayesinde organların temizlenmesini sağlıyor. Öte yandan ısırgan otu, diğer birçok bitki ve otların aksine kaynatıldığında ya da pişirildiğinde vitamin ve barındırdığı diğer özelliklerini kaybetmiyor. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.