İşitme engelli kullanıcılara Snapchat'ten sevindiren haber

İşitme engelli kullanıcılara Snapchat'ten sevindiren haber

Kullanıcılar arasındaki farkındalığı geliştirmeyi amaçlayan popüler sosyal medya platformlarından Snapchat, yeni güncellemesi ile işaret dilini telefonlara getiriyor.

Bir döneme damgasını vuran ve “Snap” adı verilen hikayeler ile ortalığı kasıp kavuran Snapchat, yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Sahip olduğu filtreler ve efektler ile hala adından söz ettiren şirket, özellikle genç kullanıcıları kendine çekmek için çalışmalar yürütüyor.

Bu kez gelen güncelleme, herkesin takdirini kazanacak bir özelliği platforma kazandırmayı amaçlıyor. Ortaya çıkan bilgilere göre Snapchat, yeni artırılmış gerçeklik lensleri sayesinde kullanıcılarına işaret dili öğretmeyi planlıyor.

Kullanıcılara işaret dili öğretecek

İşitme engelli bireylerin kullandığı işaret dili, bu kişiler için iletişim kurmanın en önemli yollarından biri. Ne yazık ki buna rağmen bilen insan sayısı oldukça az. Bu durumu değiştirme kararı alan Snapchat, SignAll’ın işaret dilini tanıyabilen ve çevirebilen yapay zeka görme teknolojisini kullanma kararı aldı.

snapchat-isitme-engelli-kullanicilari-sevindirecek.jpg

Lenslerden biri, parmaklarınızla tek tek harfler oluşturduğunuz zaman bunu okuyarak heceleme işini kullanıcı yerine yapacak. Diğeri ise “aşk” ve “gülümseme” gibi bazı yaygın sözcükler ile birlikte kullanıcı adının nasıl işaret dilinde söylendiğini öğretecek.

Şirket bu yeni unsurların, fırsat eşitliği konusunda farkındalığı artırmasını ve daha fazla insanın iletişim kurmanın yeni bir yolunu öğrenmesine yardımcı olmasını planlıyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Snapchat mühendisi Jennica Pounds, ”Bu projeyi geliştirirken en büyük motivasyonum, işaret dilini öğrenmekte zorlanan oğlum oldu. Projenin benim gibi ailelerin iletişim kurmasına ve birlikte büyümesine yardımcı olacağına inanıyorum.” açıklamasında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.