İskandinavya Mitolojisi Konferansı yapıldı!

İskandinavya Mitolojisi Konferansı yapıldı!

Aktiffelsefe Kültür Derneği, İzmir Tarih ve Sanat Müzesinde, MÜZEDE FELSEFE Çerçevesinde başlatılan etkinlikler, 7 Aralık 2019 Cumartesi günü İskandinav Mitolojisi: Odin-Thor ve Loki  ve Tarihe Dokunuş Sergisi ile devam etti.

Müzede eserlerin başlarındaki anlatımlar ve görme engelliler için Tarihe Dokunuş Sergisi ile başlayan etkinlik, İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının ( Keman:Alp AYVAZOĞLU, Gökmen FAHLİOĞULLARI, Viyola:Selen ÇELİK, Viyolonsel: Ece BAL) etkileyici müzik dinletisi ve İskandinav Mitolojisi: Odin-Thor ve Loki sunumu ile tamamlandı.

Müzede Felsefe Etkinlikleri, Mayıs 2020'ye kadar her ayın ilk Cumartesi günü saat 14.00’de Mitoloji konferansları ile devam edecek. Her ay farklı bir uygarlığın kültür ve sembollerinden örneklerin anlatılacağı konularda; Japon, Sümer Gılgamış, Antik Yunan, Mısır ve Aztek Mitolojilerinden örnekler olacak. Gördüğü ilgiye bakılırsa yıl boyunca İzmir Tarih ve Sanat Müzesinde oldukça hareketli; kültür, sanat, tarih ve mitoloji dolu bir yıl olacak. 

Aktiffelsefe Kültür Derneği yetkilileri, amaçlarının,  sahip olduğumuz kültür ve tarihi değerleri, felsefi birikimleri halkımızla etkin bir şekilde paylaşmak, müzelerimize ve tarihimize ilgiyi artırmak için çalışmalar yapmak olduğunu ifade ettiler. Felsefi, kültürel ve gönüllü bir sivil toplum kuruluşu olarak Aktiffelsefe’nin 30. yılında böyle bir etkinliği organize ederek İzmir halkına ulaşmanın heyecanı ve sevinci içinde olduklarını belirten Aktiffelsefe Kültür Derneği yetkilileri, İzmir’deki dört şubelerinin işbirliği ile tamamen gönüllü çabalarıyla gerçekleştirilen Etkinlikleri bundan sonra da sürdüreceklerini belirttiler.  

Karşıyaka Şubesi Başkanı David İSRAEL İskandinav Mitolojisi: Odin-Thor ve Loki Konferansındaki konuşmasında, “Mitoloji’nin kendini tanıma, hayatı anlamlandırma sürecinde sembolik bazı anlatımlar içerdiğini, bu konferansta İskandinav Mitolojisi ile insanın kendini tanıma ve varoluş hikayesini anlattı. İskandinav Mitolojisi’nde geçen karakter ve olayların  başka Mitolojilerde geçen anlatımlara benzer mesajlar içerse de farklı bir tarzda aktardığını” belirtti.

Müze Müdür Yardımcısı Elif ERGİNER’in  katıldığı etkinliğe, destekleri için teşekkür edildi. Aktiffelsefe Ege Bölgesi Koordinatörü Filiz KARTAL da İzmirlileri Mayıs ayına kadar sürecek etkinliklere davet etti.

Müzede Felsefe ve Mitoloji Seminerleri Programı

4 Ocak 2020        Japon Mitolojisi ve eş zamanlı olarak Çocuklarla Felsefe Atölyesi 
1 Şubat 2020        Sümer Mitolojisi- Gılgamış Destanı ve Tarihe Dokunuş Sergisi 
7 Mart   2020               Antik Yunan Mitolojisi- Demeter&Persephone 
4 Nisan  2020        Antik Mısır Uygarlığı ve Sembolleri ve Çocuklarla Felsefe Atölyesi
2 Mayıs 2020        Aztek Mitolojisi 

Tüm bu çalışmalarla, değerli İzmir Halkına, Felsefe, Tarih ve Sanat sevenlere ulaşmak istiyoruz diyen Aktiffelsefe Gönüllülerine yalnız olmadıklarını gösterme zamanı olduğunu belirtmek gerekmektedir. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.